İkinci şantiyede konutlar yükseliyor

İkinci şantiyede konutlar yükseliyor


Gündem 11.12.2024 16:44:22 0
İkinci şantiyede konutlar yükseliyor

TOKİ, deprem bölgesinin en büyük ikinci şantiyesinin kurulu olduğu Antakya’nın Dikmece Mahallesi’nde afet konutlarının inşasına aralıksız sürdürüyor. Dikmece’de 608 blokta 10 bin 335 konut inşa ediliyor.

ANKARA (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır yıkıma uğrayan Hatay’da Türkiye’nin en büyük ikinci şantiyesi kuruldu.

Antakya merkezdeki Dikmece Mahallesi’nde bulunan 3 milyon 76 bin metrekarelik alandaki şantiyede, 7 binden fazla işçi ile 7/24 esasıyla çalışmalar devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Dikmece’de 8 etaplık projeyle 608 blokta 10 bin 335 konut üretecek.

Şimdiye kadar 5 bin 535 konutun tamamlandığı Hatay’da bugüne kadar 32 bin 160 konut ve iş yeri teslim edildi. Yıl sonuna kadar bu sayı 44 bin 227’ye yükselecek. 2025 yılı sonunda ise 158 bin 169 konut ve iş yerinin teslim edilmesi hedefleniyor. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 7/24 işçilerin ve iş makinelerinin durmadığı alan ve şantiyelerde tüm gayretlerinin afetzede kardeşlerinin yuvalarına bir saat daha önce girebilmeleri için diyerek videolu paylaşımda bulundu.

Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Hafta Antalya Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Günler: Çiftçilere “Mağduriyet Yaşamayın” Uyarısı
Isparta’da Sahte Polis Dolandırıcılığı: 3 Şüpheli Tutuklandı Isparta’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi olan iki vatandaş, toplam 1.962.000 TL ve ayrıca 70.472 dolar değerinde paralarını kaptırdı. Olayın ardından yürütülen çalışmalar sonucu şüpheliler yakalandı.
Eğirdir gölü için acil değerlendirme toplantısı Eğirdir Gölü’nde Kritik Toplantı: Vali Erin’den “Sürdürülebilirlik” Vurgusu
Faruk Daşdöner, SÜDER’i Ağırladı: Esnafın Geleceği Konuşuldu SÜDER yönetimi, Halk Otobüsleri Başkanı ve Isparta Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner’i ziyaret ederek hemşehrilerin esnaf camiasıyla bağlarının güçlendirilmesi ve esnafın beklentileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulu
Isparta’da hunharca cinayet: Fail(ler) peşinde 39 yaşındaki Ferdi Özdemir’in başını bulmak için jandarma komando ve kadavra köpekleriyle kapsamlı arama yapıyor. Vali Erin: “Bu cinayet aydınlatılıncaya kadar bize uyku haram.”