İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İNŞAAT ZİRVESİ’NDE

Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri, "İnşaat Zirvesi" etkinliğine katıldı.


Eğitim 27.04.2025 16:11:00 0
İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İNŞAAT ZİRVESİ’NDE

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnşaat Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13’ncüsü  gerçekleştirilen etkinlik 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl “Kariyerinizde İz Bırakalım” mottosuyla düzenlenen ve inşaat sektörünün önemli isimlerinin öğrencilerle bir araya geldiği etkinlik kapsamında; mühendislik, proje yönetimi, şantiye uygulamaları, sürdürülebilir yapılaşma gibi birçok başlıkta sunumlar, paneller ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Program sonrası öğrenciler üniversitenin İnşaat ile ilgili birimleri, atölyeleri ve Mimarlık Fakültesi'ni gezdiler.

İnşaat sektörünün önde gelen profesyonelleri ile öğrencileri buluşturan etkinlik her yıl “mühendislik”, “proje yönetimi”, “şantiye uygulanmaları”, “sürdürülebilir yapılar” gibi sunumlara ev sahipliği yapıyor. Üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamayı hedefleyen bu yılki zirve, 25 Nisan Cuma günü sona erdi.

Antalya’da Esnaf Operasyonu: 120’den Fazla Gözaltı Antalya’da, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen esnaf operasyonunda aralarında kooperatif ve oda yöneticilerinin de bulunduğu 121 kişi gözaltına alındı.
Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı