Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu

Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.


Kültür 24.04.2024 23:47:00 0
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu

Açılışa, AK Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Defterdarı Osman Koçaş, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek başkanı Gonca Kayacan açılışta yaptığı konuşmada, "Isparta'nın her bir değerine dokunacak bir dergi yayınlamayı ve bilge Isparta turizminin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimizi ön plana çıkararak tanıtımını yapmak da hedeflerimiz arasında. Tecrübesiz olabiliriz ama bu tecrübeyi edineceğiz." ifadelerini kullandı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, turizm ve gastronominin Isparta için büyük önem taşıdığını belirterek, "Turizm ve gastronomi konusunda hep beraber bir şeyler yapmamız lazım. Isparta, doğal güzellikleriyle benzersiz bir bölgedir. Gül üretiminin yüzde 60'ını karşılıyoruz. Turizm ve gastronomi derneği kurulduğu için tebrik ediyorum. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ise turizm sektöründe Isparta'nın hak ettiği payı alamadığını belirterek, "Bu amaçla kurulan derneğin açılışındayız. Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'in özellikle turizm alanında gösterdiği hassasiyetleri herkes biliyor. Bizler bu konuda elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Bu derneğin Isparta'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.


Başkan Aydoğmuş: "Yozgat spor alanında daha da ileriye gidecek" Başkan Aydoğmuş: "Yozgat spor alanında daha da ileriye gidecek"
Mehmet Özcan, GÜNEKAB meclis başkanlığına seçildi Mehmet Özcan, GÜNEKAB meclis başkanlığına seçildi
İHH'dan Gazze'ye yardım eli İHH'dan Gazze'ye yardım eli
BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu
Keşan'da uyuşturucu operasyonları Keşan'da uyuşturucu operasyonları