Isparta’nın olası afet ve acil durumlara karşı hazırlık kapasitesi güçlenmeye devam ediyor. AFAD Akreditasyon Sistemi’ni başarıyla tamamlayan 7 farklı arama kurtarma ekibinde görev alacak toplam 257 gönüllü, düzenlenen programla armalarını aldı.
Çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde oluşturulan ekipler, AFAD’ın titiz eğitim ve sınav süreçlerinden geçerek akredite olmayı başardı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gönüllüler, teknik bilgi ve saha becerileriyle profesyonel arama kurtarma personeli seviyesinde görev yapabilecek yetkinliğe ulaştı.
Programda konuşan Isparta Valisi Abdullah Erin, afet anlarında ilk müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek hazırlıklı olmanın can ve mal güvenliğini korumadaki en önemli unsur olduğunu vurguladı. Erin, belirli bir yetkinlik seviyesine ulaşarak arma almaya hak kazanan gönüllüleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
“İnşallah ihtiyaç olmaz; ancak ihtiyaç duyulduğunda hazırlıklı ekiplerimizle hızlı ve etkili müdahaleler gerçekleştirerek vatandaşlarımızın güvenliğini en üst düzeyde korumak için gayret edeceğiz.”
Vali Erin ayrıca süreçte emeği geçen tüm kurumlara, fedakâr gönüllülere ve AFAD teşkilatına teşekkür etti. Akredite edilen yeni ekiplerle birlikte Isparta’nın, sadece kendi bölgesinde değil Türkiye genelinde meydana gelebilecek afetlerde de profesyonel destek verebilecek kapasiteye ulaştığı ifade edildi.
