Isparta’da tarihi eser operasyonları

Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen beş ayrı operasyonda, çok sayıda malzeme ve tarihi eser ele geçirdi.


Asayiş 3.02.2025 22:39:00 0
Isparta’da tarihi eser operasyonları

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla Ocak ayında gerçekleştirdiği beş ayrı operasyonda, izinsiz kazılarda kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirdi.

Ekipler tarafından düzenlenen operasyonlarda 6 dedektör, 21 muhtelif kazı malzemesi ve 16 sikke bulundu. Olaylarla ilgili 12 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Yetkililer, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetim ve operasyonların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Antalya turizmi bayrama hazır: Rezervasyonlar doluyor Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi turizm hareketliliği başladı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Erken rezervasyonlar geçen yılın üzerinde seyrediyor,
“Isparta’da beş kala iftar ve kadın programına katılım” Bakan Işıkhan, gençlerle sürücülere iftarlık dağıttı, ardından güçlü kadınlar için düzenlenen programda mesajlar verdi.
Kaş’ta eski otogar alanındaki çalışmalar akademisyenler tarafından incelendi İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenciler, Antalya’nın Kaş ilçesinde eski otogar alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
ŞEHRİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ Fikir Isparta Topluluğu tarafından organize edilen ilçe iftar programları devam ediyor. Program kapsamında gerçekleştirilen ilçe iftar buluşmalarının üçüncüsü Senirkent’te yapıldı.
Antal Aksu Isparta Aksu ile kardeş oldu Isparta Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman ve meclis üyeleri, Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı ziyaret ederek iki isim kardeşi ilçe arasında iş birliği ve dayanışma mesajı verdi.