Isparta’da tarihi eser operasyonları

Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen beş ayrı operasyonda, çok sayıda malzeme ve tarihi eser ele geçirdi.


Asayiş 3.02.2025 22:39:00 0
Isparta’da tarihi eser operasyonları

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla Ocak ayında gerçekleştirdiği beş ayrı operasyonda, izinsiz kazılarda kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirdi.

Ekipler tarafından düzenlenen operasyonlarda 6 dedektör, 21 muhtelif kazı malzemesi ve 16 sikke bulundu. Olaylarla ilgili 12 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Yetkililer, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetim ve operasyonların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Hafta Antalya Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Günler: Çiftçilere “Mağduriyet Yaşamayın” Uyarısı
Isparta’da Sahte Polis Dolandırıcılığı: 3 Şüpheli Tutuklandı Isparta’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi olan iki vatandaş, toplam 1.962.000 TL ve ayrıca 70.472 dolar değerinde paralarını kaptırdı. Olayın ardından yürütülen çalışmalar sonucu şüpheliler yakalandı.
Eğirdir gölü için acil değerlendirme toplantısı Eğirdir Gölü’nde Kritik Toplantı: Vali Erin’den “Sürdürülebilirlik” Vurgusu
Faruk Daşdöner, SÜDER’i Ağırladı: Esnafın Geleceği Konuşuldu SÜDER yönetimi, Halk Otobüsleri Başkanı ve Isparta Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner’i ziyaret ederek hemşehrilerin esnaf camiasıyla bağlarının güçlendirilmesi ve esnafın beklentileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulu
Isparta’da hunharca cinayet: Fail(ler) peşinde 39 yaşındaki Ferdi Özdemir’in başını bulmak için jandarma komando ve kadavra köpekleriyle kapsamlı arama yapıyor. Vali Erin: “Bu cinayet aydınlatılıncaya kadar bize uyku haram.”