Isparta'da yüzde 60 hibeli aspir projesi hayata geçti

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 7.500 dekarlık alanda aspir üretimini desteklemek için 37.500 kg tohum dağıtımı gerçekleştirdi


Gündem 20.03.2025 00:23:00 0
Isparta

Isparta Yalvaç İlçesi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Yalvaç Kaymakamı Haluk ŞİMŞEK, İl genel meclis üyesi Ali Ak, Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, Süt Birliği Başkanı Ömer Akkuş, AKP İlçe Başkanı Gencer Kondal, İl ve İlçe Müdürlüğümüzdeki teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Aspir yetiştiriciliğinde hububat tarımında kullanılan alet ve ekipmanlardan farklı bir ekipmana ihtiyaç duyulmamakta ve yetiştirici açısından ek bir maliyet oluşturmamaktadır. Aspir bitkisi kurak iklimlerde geniş adaptasyon yeteneğine sahiptir. Son yıllarda su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle sulanabilen alanlarda da iyice daralmalar başlamıştır. Kurak alanlarda normal yağışlardan istifade ile yetiştirilebilen Buğday, arpa, fiğ, nohut ve çörek otu dışında farklı bir ürün yetiştirilmemektedir. Aspir bitkisinin ekiminin başlaması ve yaygınlaşması ile hem alternatif ürün münavebe içerisine girecek, hem bitkisel ham yağ açısından pazara yeni bir ürün arz edilecektir. Değerli bir yem maddesi olan Aspir nedeniyle de protein oranı yüksek bir yem maddesi ile kaliteli bir yeme kavuşulmuş olacaktır. Böylelikle gerek ülke gerekse çiftçi ekonomisine kazandırılması için Aspir tarımının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Proje Şarkikaraağaç, Yalvaç, Gelendost, Merkez, Atabey ve Gönen İlçelerinde uygulandı. Proje % 60 hibe % 40 Çiftçi katkısı şeklinde uygulanmış olup, toplam proje bedeli 1.050.000 Tl’dir.

kereste deposu ve yazı görseli olabilir
Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.