Isparta'nın tarihine büyük saygısızlık

Isparta'da yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip olan ve tescilli bir eser niteliği taşıyan Hamidye Çeşmesi’nin son durumu, büyük tepki çekti.


Kültür 30.10.2024 01:42:00 0
Isparta

Tarihi çeşmenin üzerine sprey boya ile yazılmış isimler ve sözler, eserin tarihi değerine büyük zarar verdi.

Geçmişte kentin simgelerinden biri olarak bilinen Hamidye Çeşmesi, zamanla birlikte maruz kaldığı bakım eksikliklerinin yanı sıra, son dönemdeki vandalizm olayları ile içler acısı bir hale geldi. Çeşmenin taşları üzerinde görülen sprey boya izleri, tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkılmadığını gözler önüne seriyor.

Kentteki bazı vatandaşlar, bu durumu şiddetle kınayarak, tarihi eserlerin korunması gerektiğine dikkat çekti. “Böyle bir güzelliği bu hale getirmek, toplum olarak hepimizin kaybı,” diyen bir Ispartalı, tarihi eserlerin korunması için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Burdur Valisi Bilgihan’dan gazi ailelerine ziyaret Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri programı kapsamında kentte yaşayan kahraman gazilerle bir araya geldi. Programın devamında Çocuk Evi’ni ziyaret eden Vali Bilgihan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burdur'da yolcu taşımacılığına denetim! 273 araç denetlendi Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, şehirler arası yolcu taşımacılığında kural ihlallerini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla 16–18 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde denetim yaptı.
Atabey OSB 4. Etap Hayata Geçiyor Isparta Valisi Abdullah Erin, Atabey Organize Sanayi Bölgesi 4. Etap için tüm prosedürlerin tamamlandığını açıkladı.
Davraz’a ulaşım seferleri sürüyor Isparta Belediyesi’nce düzenlenen Davraz Kayak Merkezi ulaşım seferleri, hafta içi ücretli olarak devam edecek.
MHP Kaş’tan Şehit aileleri ve gazilere ziyaret MHP Kaş İlçe Başkanı Yusuf Çoban, parti yöneticileriyle birlikte Kaş’ta şehit aileleri ve Kıbrıs gazilerini ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi.