Isparta'nın tarihine büyük saygısızlık

Isparta'da yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip olan ve tescilli bir eser niteliği taşıyan Hamidye Çeşmesi’nin son durumu, büyük tepki çekti.


Kültür 30.10.2024 01:42:00 0
Isparta

Tarihi çeşmenin üzerine sprey boya ile yazılmış isimler ve sözler, eserin tarihi değerine büyük zarar verdi.

Geçmişte kentin simgelerinden biri olarak bilinen Hamidye Çeşmesi, zamanla birlikte maruz kaldığı bakım eksikliklerinin yanı sıra, son dönemdeki vandalizm olayları ile içler acısı bir hale geldi. Çeşmenin taşları üzerinde görülen sprey boya izleri, tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkılmadığını gözler önüne seriyor.

Kentteki bazı vatandaşlar, bu durumu şiddetle kınayarak, tarihi eserlerin korunması gerektiğine dikkat çekti. “Böyle bir güzelliği bu hale getirmek, toplum olarak hepimizin kaybı,” diyen bir Ispartalı, tarihi eserlerin korunması için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Isparta Emniyeti’nden Bir Haftalık Bilanço Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bir haftalık sıkı takip sonucunda 46 aranan şahıs adalete teslim edildi.
Antalya’daki otobüs faciasında can kaybı 10’a çıktı Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde sis ve kaygan yolun neden olduğu otobüs kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu. Hayatını kaybedenler arasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sudem Çakmak da bulunuyor.
Isparta Müftülüğü’nden Berat Kandili’ne özel program Isparta Müftülüğü, Berat Kandili dolayısıyla 2 Şubat Pazartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, sohbet ve duaların yer alacağı özel bir program düzenliyor.
Otobüs Kazası Üniversiteyi Yasa Boğdu Antalya’daki Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden 10 Kişiden 3’ünün Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Olduğu Belirlendi
Alanya’da denizde erkek cesedi bulundu Alanya Balıkçı Barınağı’nda denizde hareketsiz halde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede cesedin, römorkör çalışanı 36 yaşındaki Cem Türkoğlu’na ait olduğu tespit edildi.