Isparta'nın tarihine büyük saygısızlık

Isparta'da yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip olan ve tescilli bir eser niteliği taşıyan Hamidye Çeşmesi’nin son durumu, büyük tepki çekti.


Kültür 30.10.2024 01:42:00 0
Isparta

Tarihi çeşmenin üzerine sprey boya ile yazılmış isimler ve sözler, eserin tarihi değerine büyük zarar verdi.

Geçmişte kentin simgelerinden biri olarak bilinen Hamidye Çeşmesi, zamanla birlikte maruz kaldığı bakım eksikliklerinin yanı sıra, son dönemdeki vandalizm olayları ile içler acısı bir hale geldi. Çeşmenin taşları üzerinde görülen sprey boya izleri, tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkılmadığını gözler önüne seriyor.

Kentteki bazı vatandaşlar, bu durumu şiddetle kınayarak, tarihi eserlerin korunması gerektiğine dikkat çekti. “Böyle bir güzelliği bu hale getirmek, toplum olarak hepimizin kaybı,” diyen bir Ispartalı, tarihi eserlerin korunması için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Keçiborlu’da İstiklal Marşı’nın 105. yılı anıldı Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak da katıldı.
Antalya’daki iftar programında gıda krizi iddiası: Vatandaşlar rahatsızlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı, yemeklerin bozuk olduğu iddialarıyla gündeme geldi. İftar sonrası rahatsızlandığını belirten çok sayıda vatandaş sosyal medyada tepki gösterirken...
Türkiye’nin yaşlı nüfusu artıyor: Oran %11,1’e ulaştı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 65 yaş ve üzerindeki nüfus 2020’de 7 milyon 953 bin 555 iken, 2025’te 9 milyon 583 bin 59’a yükseldi.
Antalya büyükşehir belediyesi’nde idari deprem! Meclis gündemine gelen düzenlemeyle 4 birim kapatılıyor, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Zabıta’ya bağlanıyor. İdari yapıda köklü değişiklik meclis kararına kaldı.
Belde’den köye dönen 4 yerleşime doğalgaz müjdesi AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Büğdüz, Bağsaray, Mamak ve Kozağaç köylerinde doğalgaz şebeke çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını açıkladı.