Gündem

Gündem Haberleri

İstanbul’un fethi kutlanacak


Gündem 29.05.2021 14:30:00 0
İstanbul’un fethi kutlanacak

İBB, İstanbul’un fethinin 568. yılını görkemli bir gösteri ile kutlamaya hazırlanıyor. Fetih coşkusunu yansıtacak görsel şölen, İBB’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanarak tüm Türkiye ile paylaşılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB), İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümünü, muhteşem bir gösteriyle kutlayacak. 29 Mayıs akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde, açılış konuşmalarıyla başlayacak tören, 21.15’teki mehteran gösterisiyle devam edecek. Saatler 21.30’u gösterdiğinde ise fetih coşkusunu arttıracak drone, mapping ve ışık şovu başlayacak. Kutlamalar, İskender Paydaş’ın ‘Zamansız Şarkılar’ senfonik konseriyle devam edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı fetih kutlamaları, İBB Sosyal Medya hesaplarından da canlı yayınlanacak.

EKREM İMAMOĞLUNDAN FETİH MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Resmi Twitter hesabı üzerinden İstanbulun Fethi için yayınladığı mesajda: "İstanbul’u ilimle kuşattı, bilimle fethetti. Fethin 568. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle anıyorum" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbulun Fethinin 568. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, İnsanlığa adalet ve huzur çağının kapılarını açan Feth-i Mübînin, 568. yıl dönümü kutlu olsun. Kutlu Fethin Fatihi Fatih Sultan Mehmet Hanı ve onun muzaffer askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" dedi.


Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor
Isparta'da yağmur sonrası rengarenk görüntüler Isparta, son yağmurların ardından doğal bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. İkindi saatlerinde gökyüzünde beliren muhteşem gökkuşağı, şehre adeta büyülü bir atmosfer kazandırıyor.
Şehit Astsubay Şen, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Şırnak'ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) memleketi Antalya'da toprağa verildi. 51'inci doğum gününde anne Ayşe Şen, oğlunun Türk bayraklı tabutu yanında
Uluborlu belediye Başkanı Bakır ISTUDAK üyelerini misafir etti Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, bölgede gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından, ISTUDAK Dernek üyeleri ile bir araya geldi.
Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti