İstanbul'da 19 Mayıs coşkusu atletizm pistine taştı

İstanbul'da 19 Mayıs coşkusu atletizm pistine taştı


Spor 18.05.2025 17:17:53 0
İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul’un Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları tamamlandı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde geçtiğimiz yıl düzenlemeye başladığı 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları’nın ikincisi tamamlandı. Etkinliğe katılan genç sporcular hem bayram coşkusunu yaşadı hem de madalya için yarıştı.

17-18 Mayıs tarihlerinde, uluslararası standartlardaki İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde düzenlenen yarışlara ENKA, Galatasaray, İBBSK gibi atletizmin önde gelen ekiplerinin de içinde bulunduğu 14 kulüpten 295 sporcu katıldı.

DERECELER ULUSLARARASI ARENADA GEÇERLİ OLACAK

U14, U16, U18 ve U20’den oluşan dört farklı yaş grubunda ve toplam 21 ayrı kategoride düzenlenen yarışlar, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) hakemlerinin gözetiminde, Dünya Atletizm Birliği (WA) Yarışma ve Teknik Kuralları ile TAF Yarışma Talimatı’na uygun biçimde yapıldı. Bu yıl WA takvimine giren 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları’nda alınan dereceler tüm uluslararası atletizm yarışlarında geçerli olacak.

Yarışmalar koşu branşında 80 m, 100 m, 200 m, 400 m, 600 m, 800 m, 1500 m, 80 m engelli, 100 m/110 m engelli, 300 m engelli, 400 m engelli, 4x100 m bayrak yarışı, 4x400 m bayrak yarışı; atlama branşında yüksek atlama, uzun atlama, sırıkla atlama, üç adım atlama; atma branşında gülle atma, disk atma, cirit atma kategorilerinde gerçekleştirildi.

19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları’nda genç sporcuları yalnız bırakmayan İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Barış Yıldız, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk hem yarışlara start verdi hem de kürsüye çıkmaya hak kazanan sporculara madalyalarını takdim etti.

Eğirdir Gölü'nde Kaybolan Mermer İşçisi İçin Zamana Karşı Yarış Afyonkarahisar’dan arkadaşlarıyla birlikte Eğirdir’e gezmeye gelen 34 yaşındaki yabancı uyruklu mermer işçisi Mohammad H., serinlemek için girdiği gölde kayboldu. Olay sonrası bölgede sonar destekli arama-kurtarma çalışmaları başl
Akdeniz basını güçleniyor! AGF ailesine Anamur da katıldı! Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF), bölgesel basın dayanışmasını pekiştirmeye devam ediyor! Federasyon, Anamur'da gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında önemli bir karar alarak Anamur Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) 12. üy
Kalkan’da turizm sezonu coşkuyla açıldı Kalkan’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Sezona Merhaba” etkinliği, esnaf ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Kaş Belediye Başkanı ve Kaymakam da yer aldı.
Ali Gürbüz diskalifiye edildi puanları silindi CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’nde Başpehlivan Ali Gürbüz, Manavgat güreşlerinde disiplin cezası aldı. Tüm sezon puanları silinen Gürbüz, lig dışında kaldı.
Kalkan-Kaş yolunda kaza: Yol geçici süreliğine kapandı Antalya’nın Kalkan ile Kaş ilçeleri arasındaki yolda meydana gelen trafik kazası nedeniyle ulaşım geçici olarak durduruldu.