Gündem

Gündem Haberleri

IYAŞ, Isparta’nın gururudur

Başkan Başdeğirmen: IYAŞ, halk ortaklığı modeli ile Türkiye’de ayakta kalan nadir işletmelerden biridir.


Gündem 7.12.2025 14:21:00 0
IYAŞ, Isparta’nın gururudur

Isparta’da alışverişin ve yaşamın kalbi Iyaş, şimdi de kesme gül üretimi ile tarım sektöründe. Kesme gül üretimi ile Iyaş’ın Isparta’nın adını dünyaya duyurduğunu belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Iyaş, Isparta’nın gururu ve gözbebeğidir. Türkiye’de bu tür işletmelerin nadir örneklerindendir” dedi.

Isparta’da Türkiye’nin en modern, en büyük akıllı seralarını kurdular.

Isparta gülü markasını kırmızısı beyazı, sarısı, turuncusu ile birçok rengi içinde barındıran kesme gül üretimi ile taçlandırdılar.

Isparta’nın alışveriş ve yaşam merkezi Iyaş, tarım sektöründe de önemli bir projeye imza attı. 40 bin metre kare arazi üzerine topraklı ve topraksız modern seran kuran Iyaş Tarım A.Ş., 3 milyon adet ağırlıklı kırmızı olmak üzere her renk kesme gül üretimine başladı.

Yurt içinin yanı sıra yurt dışına ihracatı yapılan Isparta kesme güllerinin tanıtımı Belediye Meclisi’nde de yapıldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile meclis üyelerine Iyaş Tarım tarafından üretilen kesme güllerden takdim edildi.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: IYAŞ, HALK ORTAKLIĞI MODELİ İLE TÜRKİYE’DE AYAKTA KALAN NADİR İŞLETMELERDEN BİRİDİR

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de tarım sektöründe önemli bir yatırıma imza atan Iyaş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Iyaş Alışveriş Merkezleri’nin Isparta’ya önemli hizmetler sunduğuna dikkat çeken Başkan Başdeğirmen yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Iyaş, Isparta’nın gururudur. Uzun yıllardır şehrimize hizmet eden, 2 bine yakın Ispartalı ortağı ile memleketimize hizmet edip, Türkiye’de ayakta kalan bu tür işletmelerin nadir örneklerinden bir tanesidir. Iyaş’ımız bizim için her zaman gözbebeğimizdir. Gerçekten şehrimize büyük katkılar sağlıyor. Hem maddi hem de manevi katkılar sağlıyor. Sağlıktan spora, eğitimden kültüre her zaman için her yerde destek veren bir kuruluşumuz. Bundan dolayı da IYAŞ A.Ş.’ye teşekkür ediyoruz.”

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: KESME GÜLLE ISPARTA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURAN IYAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Iyaş’ın artık tarım sektöründe kesme gül üretimi de yapmaya başladığını belirten Başkan Başdeğirmen, “daha önceleri resimlerde gördüğümüz bu gülleri artık Iyaş yetiştiriyor. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu güllerin hem yurt içine satışı yapılıyor hem de yurt dışına ihracatı gerçekleştiriliyor. Bu nedenle Kesme gülle Isparta’nın adını dünyaya duyuran Iyaş’a teşekkür ediyorum. Isparta’mız zaten kesme çiçekçilikte ön planda olan bir. Karanfil, lavanta ve şimdi de kesme gül. Bu katkıyı sağlayan Iyaş’a bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

633636233

Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı
Gençlerde Hız Vardır, Yaşlılarda İstikamet Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde öğrenciler Kepez Belediyesi biriml