İzmir Bornova Belediyesi’nden sosyal yaşam alanı müjdesi

İzmir Bornova Belediyesi’nden sosyal yaşam alanı müjdesi


Yaşam 25.06.2025 10:19:24 0
İzmir Bornova Belediyesi’nden sosyal yaşam alanı müjdesi

İzmir Bornova Belediyesi, Evka 3 Mahallesi’nde uzun süredir beklenen bir ihtiyacı daha karşılıyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Bornova Belediyesi, Evka 3 Mahallesi’nde vatandaşların talebi üzerine yeni bir park ve sosyal alan kazandırıyor. 126/4 Sokak üzerinde yapımına başlanan parkta yer alacak kafeteryanın temeli, CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki tarafından birlikte atıldı.

Başkan Eşki: “Evka 3’e nefes alacak, sosyalleşilecek bir alan kazandırıyoruz”

Parkın temel atma töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Evka 3 bölgesindeki ihtiyaca dikkat çekerek şunları söyledi:

“Evka 3 bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın uzun süreden beri çay, kahve içebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alana dair talepleri vardı. Bugün sevgili Seda vekilimizle beraber büfemizin temelini attık. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok yakında burası çok güzel bir parka dönüşecek. Vatandaşlarımızın huzur içinde vakit geçirebilecekleri, çocuklarını oyun oynamaya getirebilecekleri sosyal bir alan olacak.”

Seda Kaya Ösen: “Bornova’ya değer katacak bir proje”

Törene katılarak temel atma sürecine eşlik eden CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Özen, projeyle ilgili görüşlerini; “Ben de nazik daveti için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah tüm bölgeye çok keyifli bir mekân kazandıracak. Bornova’ya ve bölgeye hayırlı olsun.” sözleriyle ifade etti.

Yeşil alan, çocuk oyun grupları ve modern kafeterya ile donatılacak

Yeni park projesi kapsamında bölgede çocuk oyun grupları, oturma ve dinlenme alanları ve bir kafeterya yer alacak. Proje, özellikle yaşlılar, çocuklu aileler ve gençler için sosyal bir buluşma noktası olmayı hedefliyor. Bornova Belediyesi ekipleri, çalışmaların kısa süre içinde tamamlayarak alanı hizmete açacak.

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.