İzmir'de Karşıyaka Belediyesi kütüphane kapattı!

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi kütüphane kapattı!


Gündem 16.03.2025 18:11:30 0
İzmir

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Anı Evi’nin bahçesindeki kafede bulunan ve yaklaşık 2.000 kitabın yer aldığı Mehmet Atilla Kitaplığı’nı kapatma kararı aldı. Kent A.Ş.’nin talebi doğrultusunda alınan karara, kültür ve eğitim alanında önemli çalışmalara imza atan Recai Şeyhoğlu sert tepki gösterdi.

Yunus KARAKAYA / İZMİR (İGFA) -Türkiye genelinde 62 kütüphane ve 14 ‘Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi’ açarak kitaba erişimi artırmaya çalışan Recai Şeyhoğlu, Karşıyaka’daki bu gelişmeyi “kitapların gasbedilmesi” olarak nitelendirdi.

“KİTAPLIKLAR KAPATILMAMALI, AÇILMALI”

2016 yılında Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle açılan kitaplık, yıllardır birçok edebiyatseverin uğrak noktası olduğunu anımsatan Şeyhoğlu, burada düzenlenen söyleşiler ve edebiyat buluşmalarına dikkat çekerek, son olarak 3 Şubat’ta sosyolog-yazar Engin Önen ve eski milletvekili Kemal Anadol’un katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. 21 Şubat’ta belediyenin kitaplığı kapatma kararı aldığını belirten Recai Şeyhoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında kütüphaneler açarak kitaba erişimi artırmaya çalışırken, Karşıyaka’da yaşanan bu olayın düşündürücü olduğunu söyledi.

Şeyhoğlu, “Aydınlıkçı belediyeler kütüphane açma yarışına girerken, Karşıyaka Belediyesi’nin tam tersi bir uygulamayla kitaplığı yok etmesini umut kırıcı buluyorum” dedi.

Belediyeden kitapların tamamını geri almayı ya da başka bir noktada kütüphanenin yaşatılmasını yönündeki talebine ancak 2 binden fazla kitabın yalnızca 582’sinin kendisine iade edilmek istendiğini söyleyen Şeyhoğlu ve kitapseverler, söz konusu kararın yeniden değerlendirilmesini istedi.

Şu ana kadar Karşıyaka Belediyesi’nden ise konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Başkan Başdeğirmen’den Mustafa Eymen’e özel engelli aracı desteği Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yalvaç ilçesinde normal engelli tekerlekli sandalyeyi kullanamayan down sendromlu ve DMD kas hastası 6 yaşındaki Mustafa Eymen için özel bir engelli tekerlekli sandalye hazırlattı. Musta
Katolik din adamları Denizli'de toplandı Denizli'de inanç turizmi alanında dikkat çekici adımlar atmaya devam ediyor.
Serik zabıtasından dilencilere sıkı takip! 19 bin TL'ye el konuldu Antalya'nın Serik ilçesinde, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan dilenci sayısına karşı zabıta ekipleri harekete geçti.
Kocagöz öğrencilerle buluştu Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Nevzat Saygan - Levent Saygan Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.
Isparta Yalvaç'ta kiralar cep yakıyor Isparta, son dönemde konut kira fiyatlarının yükselişiyle dikkat çeken iller arasında yer alıyor.