İzmir’de Pickleball Ligi heyecanı

İzmir’de Pickleball Ligi heyecanı


Spor 16.05.2025 11:49:25 0
İzmir’de Pickleball Ligi heyecanı

Türkiye’nin son yıllarda en hızlı yayılan raket sporu olan pickleball, 81 ilde başlatılan lig organizasyonu kapsamında İzmir’de ilk kez resmi bir lig formatında sahaya çıkıyor.

İZMİR (İGFA) - Uluslararası Pickleball Federasyonları Türkiye Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre, 1500’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşecek Türkiye Pickleball Ligleri çerçevesinde düzenlenen İzmir Pickleball Ligi, 17 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da başlıyor.

Organizasyon, İzmir’in köklü spor kulüplerinden Bostanlıspor iş birliği ile hayata geçirilecek. Maçlara Bostanlıspor Gode Cengiz Spor Tesisleri (Cengiz Kocatoros Sokağı, Bostanlı - Karşıyaka / İZMİR) ev sahipliği yapacak.

Pickleball’un yalnızca bir spor değil; aynı zamanda sosyal dayanışma, eşitlik ve aktif yaşamın bir aracı olduğunu savunan Uluslararası Pickleball Federasyonları Türkiye Temsilcisi ve Türkiye Pickleball Yönetim Kurulu Başkanı Davut Güngör, İzmir’deki organizasyona katılacak.

Davut Güngör, “Pickleball; yaş, cinsiyet, fiziksel yeterlilik fark etmeksizin herkesin bir araya gelip keyifle yapabileceği, sosyal bağları güçlendiren bir spor. Türkiye genelinde başlatılan Türkiye Pickleball Ligleri, İzmir’de başlayacak. Türkiye genelinde sürdürülebilir ve katılımcı bir spor kültürünün başlangıcı olacak,” diyerek İzmir de yapılacak pickleball liglerinin taşıdığı önemi vurguladı.

İzmir Pickleball Ligi, yalnızca yerel düzeyde değil, ulusal düzeyde de büyük bir öneme sahip. Her yaş ve seviyeden sporcunun yoğun katılımıyla gerçekleşecek ligde başarı gösteren sporcular, 30 Mayıs – 1 Haziran 2025 tarihleri arasında Denizli’de düzenlenecek Bölgesel Lig Finallerine katılma hakkı elde edecek.

Bu finallerde dereceye giren sporcular ise 12 – 15 Haziran 2025 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak Türkiye Pickleball Şampiyonası’nda mücadele etme fırsatını yakalayacak” dedi.

Kaleiçi'nde yangın güvenliğine sıkı denetim! Vali Şahin'den kritik uyarı! Sadece boya yeterli değil! Antalya'nın tarihi incisi Kaleiçi'ndeki yangın güvenliği denetimleri masaya yatırıldı ve Vali Hulusi Şahin'den önemli açıklamalar geldi. Yapılan değerlendirmelerde, turistik işletmelerin yangın güvenliği için sadece boya uygulamas
Dünya şampiyonundan anlamlı ziyaret Peru’nun Lima kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda birincilik elde ederek Türkiye spor tarihine geçen milli halterci Fatmagül Çevik, dönüşünde Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya’yı ziyaret
Başdeğirmen: “Engelsiz bir Isparta için çalışıyoruz” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Isparta Özel Öncü İletişim Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen
Isparta’ya dev eğlence yeri lunapark geliyor! Isparta Çünür bölgesi yeni otogar karşısına yapılacak bölgenin en büyük lunaparkı için çalışmalar başladı. Ispartalılar, yakında heyecan dolu bir eğlence merkezine kavuşacak.
Isparta’da gençlik haftası coşkusu başladı Geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmalarını, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gençlik haftası