Japonya'dan Mustafakemalpaşa'ya 'dirençli' deneyim

Japonya'dan Mustafakemalpaşa'ya 'dirençli' deneyim


Gündem 12.12.2024 10:36:16 0
Japonya

Japonya’da gerçekleştirilen “Yerelde Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi” eğitim programını başarıyla tamamlayan Temizlik İşleri Müdürü Eyüp Özbursa, ilçeye döndü ve kazanımlarını değerlendirdi.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi, uluslararası eğitim programı sayesinde afet ve atık yönetiminde kazandığı yeni bilgilerle ilçenin geleceğini şekillendirecek.

Eğitim sürecinde Japonya’nın afetlere karşı dirençli sistemlerini ve katı atık yönetimindeki yenilikçi yöntemlerini detaylıca incelediğini belirten, Temizlik İşleri Müdürü Eyüp Özbursa, “Japonya, teknoloji ve bilimsel temellere dayalı yaklaşımlarıyla yerel yönetimlerde örnek alınması gereken bir ülke. Burada edindiğimiz bilgiler ışığında, Mustafakemalpaşa’da hem çevre dostu hem de sürdürülebilir bir yönetim anlayışı oluşturmayı hedefliyoruz,” dedi.

Türkiye’den davet edilen, 13 katılımcı arasında yer alan Temizlik İşleri Müdürü Eyüp Özbursa, 13 gün boyunca Kitakyushu Kankyo Müzesi, Kitakyushu Eko-Kasaba Merkezi ve Eko-Kasabası, Fukuoka-Metod Düzenli Depolama Sahası, Tsurumi Yakma Tesisi ve Araştırma Merkezi başta olmak üzere birçok sahayı ziyaret ederek, bu sistemlerin sürdürülebilirlikteki etkilerini değerlendirme fırsatı bulduğunu belirtti. Özbursa, Türkiye’den davet edilen 13 belediye arasında Katı Atık Bertaraf Sistemlerinin geliştirilmesi adına temaslarını sürdüreceklerini dile getirdi. 

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.