Kadın aday Yıldırım’a yönelik nefret diline tepki

CHP Olağanüstü Genel Kurulu’nda adaylardan Gülçin Yıldırım’ın konuşması sırasında kendisine bir partili tarafından hakaret edilmesine tepki geldi.


Siyaset 11.03.2025 20:39:00 0
Kadın aday Yıldırım’a yönelik nefret diline tepki

CHP Isparta’da Olağanüstü Genel Kurul Tartışması: Nefret Diline Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaşanan olaylar, parti içinde tartışmalara neden oldu. Adaylardan Gülçin Yıldırım’ın konuşması sırasında bir partili tarafından kendisine yönelik hakaret edilmesi, büyük tepki topladı. Özellikle parti içindeki kadın siyasetçiler, bu durumu kabul edilemez olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Partinin dört dönem Kadın Kolları Başkanlığını yapan Vedat Şenol döneminde İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Şaziye Oğuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşananları kınadı. Oğuz, “Bir kadın olarak seninle gurur duyuyorum Gülçin Yıldırım Başkanım. Yazıklar olsun! İlimiz Tellioğulları ile Seferoğulları gibi oldu. Çok seçim gördük. Ama bu kadar nefret dili kullanılan, bir kadın adaya hakaret edilen, itham edilen, ayrıştıran bir dil görmedik. Toplumu karşı karşıya getirmek, birbirine düşmanlaştırmak çok kolay, ya sonrası?” ifadelerini kullandı.

Parti İçinde Gerilim Artıyor

CHP Isparta’da olağanüstü kongre sürecinde yaşanan bu olay, parti içinde derin bir gerilimi gözler önüne serdi. Türkiye’de siyasi partiler içinde iç çekişmeler zaman zaman yaşansa da, özellikle kadın adaylara yönelik hakaret içeren söylemler, siyasette kadın temsiliyetinin önündeki engelleri bir kez daha gündeme getirdi.

Şaziye Oğuz’un açıklamaları, sadece bir adayın şahsına yönelik bir destek değil, aynı zamanda siyasette kullanılan nefret diline karşı bir tepki olarak yorumlandı. Oğuz, kadınların siyaset sahnesinde daha fazla yer alması gerektiğini vurgularken, ayrıştırıcı dilin partiye ve topluma zarar verdiğini ifade etti.

Siyasette Kadınlara Yönelik Ayrımcılık Devam Ediyor

Türkiye’de kadın siyasetçiler, uzun yıllardır toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ayrımcı söylemler ve erkek egemen siyasi yapı nedeniyle çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. CHP içinde kadın temsiliyeti konusunda önemli adımlar atılmış olsa da, yaşanan bu olay, partinin kendi içinde de çözülmesi gereken sorunlar olduğunu gösterdi.

Gülçin Yıldırım’a yönelik hakaret içerikli sözlerin kim tarafından söylendiği ve parti içinde nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu. CHP yönetiminin bu tür olaylara karşı nasıl bir tavır alacağı ve parti içi birlikteliği nasıl sağlayacağı da ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Yaşananlar, CHP içinde kadınların siyaset sahnesinde daha güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sererken, parti içindeki gerilimlerin yönetilmesi konusunda da önemli bir sınav niteliğinde.

Özgür Özel hakkında resen soruşturma Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
Burdur konuşması nedeniyle Özgür Özel'e Re’sen soruşturma Özgür Özel hakkında, Burdur’da yaptığı konuşmada yargı mensuplarını hedef aldığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı.
DSİ 18. Bölge Müdürlüğü İşçi Alımı Tarihini Açıkladı Isparta ve çevre illeri kapsayan Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü, merakla beklenen sürekli işçi alımı sürecinde kritik aşamaya gelindiğini duyurdu.
Burdur konuşması nedeniyle Özgür Özel hakkında Re’sen soruşturma CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, Burdur’daki mitingde yaptığı konuşmada yargı mensuplarını hedef aldığı iddiasıyla “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından
Antalya – Konya yolu için KGM'den açıklama:Göl sahası içinden geçmemektedir Antalya ile Konya arasındaki ulaşımı sağlayan Antalya–Derebucak–Beyşehir Yolu ile ilgili Kara Yolları Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.