Kadınlara yönelik önemli hizmetler Isparta'da başlıyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kadınları desteklemeye yönelik önemli bir adımı duyurdu.


Siyaset 30.10.2024 23:43:00 0
Kadınlara yönelik önemli hizmetler Isparta

Başkan Başdeğirmen; kötü durumlarla karşılaşan kadınların güvenle hizmet alabilecekleri bir Kadın Konukevi inşa ettiklerini belirtti. 

Başdeğirmen ifadelerinde; "Isparta Belediyesi olarak kadınlarımız için hiç istemesek de kötü durumlarla karşılaştıklarında hizmet alabilecekleri Kadın Konukevini inşa ettik. Kadınlarımız ve çocuklarının hizmet alabileceği modern Konukevinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne 10 yıl süreyle tahsisini kapsayan protokolü Valimiz Sayın Abdullah Erin ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Hüseyin Güçlü ile birlikte imzaladık. Yine Belediyemiz ve İl Müftülüğüne evlenmek üzere başvuran çiftlerin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne yönlendirilerek Aile Eğitim Programı, Evlilik Öncesi Eğitim Programı ve Aile Danışmanlığı hizmetinden faydalanmalarının sağlanmasına ilişkin işbirliği protokolünü Valimiz Sayın Abdullah Erin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Hüseyin Güçlü ve İl Müftümüz Sayın Muharrem Biçer ile birlikte imzaladık. Eğitimler gönüllük esasıyla yapılacak. " ifadelerini kullandı.

RATEM heyetinden Telif Hakları Genel Müdürü Yılmaz’a ziyaret Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve beraberindeki heyet, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Memurlara doğum sonrası 16 hafta ücretli izin Doğum iznine ilişkin önemli düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıl
Benzin, Motorin ve LPG Fiyat Artışına Vergi Dopingi Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemiyle, bazı petrol ürünlerinin fiyatı artarsa, artış tutarının yüzde 75'ine kadar ÖTV'si indirilecek.
Antalya’ya sel ve hortum desteği: 108 milyon liralık kaynak Sel ve hortumdan etkilenen Antalya’da zarar gören çiftçiler için 100 milyon lira, evleri hasar alan vatandaşlar için ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 108 milyon liralık destek ödeneği gönderildi.
1 yaşındaki bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis Antalya’da 1 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkan anne, Antalya 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “alt soya karşı eziyet” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.