Tarih: 01.02.2021 23:39

KAĞIT AMBALAJ ATIK TOPLAYICILARI ‘PLAKALI’ OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Isparta Belediyesi’nin kağıt ve ambalaj atıklarını toplamakla yetkilendirdiği firma ASL Geri Dönüşüm, sokaklardaki atık toplayıcıları kontrol altına almak ve şikayete konu olayların anında aydınlatılmasını sağlamak için ‘PLAKA’ uygulamasına geçti.
 
Isparta Belediyesi’nin ilimizdeki kağıt ve ambalaj atıklarının toplanıp, değerlenmesine yetkilendirdiği ASL Geri Dönüşüm, bu çalışma kapsamında caddelerde geri dönüşüm konteynırları yerleştirdi. Cadde, sokak ve insan hareketinin fazla olduğu yerlerde kağıt ve ambalaj atıkları bu konteynırlar sayesinde toplanıp, geri dönüşüme kazandırılıyor.
 
Son zamanlarda Isparta’da cadde ve sokaklara konulan geri dönüşüm konteynırlarının sokak toplayıcıları tarafından zarara uğratılması, kapısı kırıldıktan sonra içindeki atığın alınması gibi olumsuz olaylar yatırımcı ASL Geri Dönüşüm şirketini rahatsız etti. Çözüm olarak plaka uygulamasına geçilmesi kararlaştırıldı.
 
ASL Geri Dönüşüm, Isparta Belediyesi’nin de onayıyla sokak toplayıcılarını kayıt altına alıyor. Bu doğrultuda ‘ASL 001’ ile başlayan seride 100 adet plaka bastırıldı. Plakalar, sokak toplayıcılarının motor, bisiklet ve benzeri araçlarına takılacak.
 
ASL Geri Dönüşüm Şirketi Sahibi Gültekin Özdemir, plaka uygulaması ile sokak satıcılarını kontrol altına almak istediklerini söyledi. Kendilerine seyyar olarak kağıt ve ambalaj atığı getiren kişilerin araçlarına bu plakaları takacaklarını belirten Özdemir, “bu plakayı teslim ettiğimiz sokak satıcımızın kimlik bilgilerini, ikamet bilgilerini alacağız. Resmini çekeceğiz. Plaka numarasına göre bir dosya oluşturacağız. Bu dosyanın bir örneği bizde, bir örneği Belediye Zabıtamızda, bir örneğini de Emniyet’e vereceğiz. Sokak satıcılarımızın karıştığı olaylar anında aydınlatılacak” dedi.
 
ASL Geri Dönüşüm Sahibi Özdemir, kağıt ve ambalaj atığını toplayıp, değerlendirmek için önemli yatırımlar yaptıklarını anlattı. Isparta’da çeşitli noktalara yeni 100 adet konteynır konulduğunu belirten Özdemir, “bu konteynırlar bizim malımız değil, Isparta halkının, Isparta Belediyesi’nin malı. Şu an kağıt ve ambalajları toplama yetkisi bizde. Yarın başkasında olabilir. Biz o konteynırları Belediyemize hediye ettik. Verilen zarar bize değil, kamuyadır. Bunlar kamu malıdır. Konteynırların içindeki cüzi miktar para değerindeki atıkları almak için konteynırlara zarar veriyorlar. 10 bin TL’ye maledilen konteynırlar zarar görüyor. Bu uygulama ile konteynırların zararını engelleyeceğiz. Plaka uygulamamız ile birlikte konteynırlardaki atığı alma yetkisini sokak toplayıcılarımıza vereceğiz. Herkesin sorumlu olduğu konteynırlar olacak. Amacımız Isparta’da sıfır atık rüzgarı oluşturmak. Türkiye, hurda ithal eden bir şehir. Kendi kendimize yetemiyoruz. Ekonomik değeri olan bu ürünler çöpe gitmeden, değerlendirilmelidir. Bize verdiği destekten ötürü Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —