Kaynarca’nın 11 kilometrelik yeni hattında ikinci etap hızla ilerliyor

Kaynarca’nın 11 kilometrelik yeni hattında ikinci etap hızla ilerliyor


Gündem 28.04.2025 16:41:32 0
Kaynarca’nın 11 kilometrelik yeni hattında ikinci etap hızla ilerliyor

SASKİ, Kaynarca’nın 6 mahallesinde kesintisiz içme suyu sağlayacak 11 kilometrelik yeniiçme suyu hat projesininilk etabını planlanan iş takviminden öncetamamladı. Hızla başlayan ve6 bin metre uzunluğa sahip ikinci etap çalışmaları kapsamında ise bin metrelik kısım kısa sürede inşa edildi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Kaynarca’nın Kertil, Karaçalı, Arifağa, Başoğlu, Topçu ve Uğurlu mahallelerini kapsayan 11 kilometrelik yeni içme suyu hattı projesinin ilk etabını tamamladı.

İlk etap çalışmaları kapsamında5 bin metrelik içme suyu hattı inşa edilirken,Kertil ve Karaçalı mahalleleri arasında güçlü bir iletim ağı oluşturuldu.

İKİNCİ ETAPTA 6 BİN METRELİK HAT İNŞA EDİLECEK

İkinci etap çalışmaları kapsamında inşa edilecek 6 bin metrelik yeni içme suyu hattı ile Kaynarca merkez içme suyu deposundan Kertil Mahallesi deposuna saniyede 35 litre su aktarımı yapılması hedefleniyor. Ekiplerin yoğun mesai harcayarak yürüttüğü ikinci etap çalışmalarında kısa sürede bin metre hattın inşası tamamlandı.

ABONELERE YENİ HAT İLE KESİNTİSİZ İÇME SUYU

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Kaynarca’da yürüttüğümüz 11 kilometrelikyeni içme suyu hattı projesini planlanan iş takviminden daha hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Özellikle yaz aylarında artan nüfusa kesintisiz hizmet vereceğimiz güçlü altyapı ağımızı bölgeye bir an önce kazandırmak için ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyor. Güçlü altyapı ağımız ile özellikle yaz aylarında yaşanan düşük basınç sorunu artık son bulacak. Kesintisiz içme suyu bölgedeki abonelerimizin her birinin çeşmesine kadar ulaşacak” ifadeleri kullanıldı.

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.