Kayseri dijital belediyecilikte tam kapasite çalışıyor

Kayseri dijital belediyecilikte tam kapasite çalışıyor


Yaşam 17.11.2025 09:27:36 0
Kayseri dijital belediyecilikte tam kapasite çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin de akıllı şehircilik uygulamalarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verilerine göre ilk 5’te yer alan Kayseri’de Büyükşehir, dijital belediyecilik kapsamındaki uygulamalarında kelimenin anlamı ile ful çekerek tam kapasite yer aldı.

KAYSERİ (İGFA) - Çağın ve teknolojinin gereklerine uygun olarak vatandaşlara hizmet etme gayretinde olan ve yarının yolunun bugünden geçtiğini vurgulayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehircilik ve dijital belediyecilik doğrultusundaki gayretlerini sürdürürken, akademik çevreler tarafından ise konuya ilişkin önemli araştırmalar yapılarak makaleleri yayımlanıyor.

Bu kapsamda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yönetim Bilimleri Dergisi’nde yayımlanan 'Büyükşehir Belediyelerinin Akıllı Kentleşme Sürecindeki Rolü ve Akıllı Kent Çözümleri' başlıklı derleme/araştırma makalesinde ‘Büyükşehir Belediyelerinin Sosyal İletişim Ağları’ tablosundaki, ‘Mobil Uygulama, X, İnstagram, Facebook, Youtube gibi sosyal medya hesabı ile diğer platformlar ve Whatsapp gibi iletişim kanalları olmak üzere bunların tamamında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çağın ve teknolojinin gereklerine uygun olarak hizmetlerini sürdürüyor.

30 büyükşehir belediyesinin akıllı kentleşme sürecinin teknolojik, ekolojik, sosyal ve kurumsal bağlamda kapasitelerinin değerlendirilmesi amaçlanan ve Öğretim Üyesi İpek Sakarya ile yüksek lisans öğrencileri İrem Ekiz ve Yusuf Ünlü tarafından kaleme alınan çalışmada Kayseri Büyükşehir, çalışmadaki paylaşılan dijital belediyeciliğin unsurlarının tamamına sahip belediyeler arasında yerini aldı.

‘QR Kodlu Kapı Numarası Uygulaması, Açık Veri Platformu, Ulaşımda Bir İlk “Yerim Ayrı” Mobil Uygulaması, Türkiye'de Kayseri ile birlikte sadece iki şehirde yer alan Mobil Dijital Gençlik Merkezi ve Akıllı Şehircilikte Stratejik Atılım: A-Kayseri’ gibi pek çok proje ve uygulamaya imza atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kadim kenti, modern kent olma doğrultusunda proje ve uygulamalarla donatarak geleceğe hazırlıyor.

Bilal Özel: Üreticinin yükü hafifledi Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel: “Oluşacak maliyet avantajı gecikmeden iç piyasaya yansıtılmalı. Kararın gübre fiyatlarında yaklaşık %6,5 düşüş sağlaması bekleniyor.
Antalya’da 10 çocuk yeni ailesine kavuştu Antalya’da Sevgi Evleri’nde kalan ve uyum süreçlerini tamamlayan 10 çocuk, düzenlenen programla koruyucu ailelerinin yanına yerleştirildi. Yıllardır çocuk sahibi olmayı bekleyen aileler ise yeni evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Kepez’de Ramazan buluşması: Mahalle Halkı aynı sofrada Mesut Kocagöz, Duraliler ve Avni Tolunay Mahallesi sakinleriyle iftar sofrasında buluşarak Ramazan’ın bereketini vatandaşlarla paylaştı.
Bilal Özel: Üreticinin yükü hafifledi Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel: “Oluşacak maliyet avantajı gecikmeden iç piyasaya yansıtılmalı. Kararın gübre fiyatlarında yaklaşık %6,5 düşüş sağlaması bekleniyor.
Keçiborlu’da birlik ve bereket sofrasında buluşma Isparta Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, belediye iftar sofrasını ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi ve ekibine teşekkür etti.