Keşan Boztepe Köyü’nde Jeotermal sondaj için ÇED onayı

Keşan Boztepe Köyü’nde Jeotermal sondaj için ÇED onayı


Yaşam 5.08.2025 11:25:32 0
Keşan Boztepe Köyü’nde Jeotermal sondaj için ÇED onayı

Edirne Keşan'a bağlı Boztepe köyünde planlanan 7 adet jeotermal sondaj çalışması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED olumlu” kararı verdi. Tarım ve mera arazilerinde yapılacak sondajlar, 585,46 hektarlık alanda 1.000 ± 150 metre derinlikte gerçekleştirilecek.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan’ın Boztepe köyünde jeotermal kaynak arama sondajı projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “ÇED olumlu” kararı çıktı.

Proje, tarım ve mera arazileri üzerinde yürütülecek.

7 SONDAJ LOKASYONU BELİRLENDİ

Proje tanıtım dosyasına göre, 585,46 hektarlık arama ruhsatlı alanda, her biri 2.000 metrekarelik 7 sondaj lokasyonu planlandı. Sondajlar, 1.000 ± 150 metre derinlikte yapılacak ve alanlarda çamur havuzları, konteyner şantiye yapıları, bitkisel toprak ve hafriyat stok sahaları oluşturulacak.

Çalışmalar, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı ve Edirne 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na uygun şekilde yapılacak.

Demre’de tekne yanaşma yeri hizmete açıldı Demre’nin Kaleköy Mahallesi’nde tamamlanan tekne yanaşma iskelesi hizmete açıldı. Günübirlik teknelere ev sahipliği yapacak iskele, hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de bölge turizmine katkı sağlayacak.
Sirene Davras Otel, Türkiye’nin kış ve spor turizmi başkenti olacak Başkan Başdeğirmen: “Davraz’da turizmi 365 güne çıkarmayı hedefliyoruz”
Bucak TSO, yeni kaymakamı ağırladı Burdur "Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Bucak TSO’yu ziyaret ederek ilçenin ekonomik yapısı ve iş birliği olanakları üzerine değerlendirmelerde bulundu."
Başkan Çelik: Davraz Isparta’nın yükselen değeri olacak Isparta Belediyesi, İl Özel İdaresi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası’nın ortaklığında kurulan konsorsiyum tarafından devralınan Sirene Davras Oteli’nde yapılan yerinde incelemelerle, yeni dönemin yol ha
Serik Ak Parti ilçe başkanı Ahmet Söker’den toki tepkisi: “Hükümet yapıyor, büyükşehir bakıyor!” AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Yukarıkocayatak Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları'nda yaşanan altyapı sorunları nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’ı sert sözlerle eleştirdi. "Hükümet yapıyor, Büyükşehir bakıyor"