Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek


Dünya 5.06.2024 10:46:44 0
Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya – Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile projenin ilk adımı atıldığı öğrenildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Kapsamlı proje ile İpsala Sınır Kapısının karşısında kalan Yunanistan Kipi Kapısı Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan 6 milyon euroluk finansman ile desteklenecek.

TAİPED, ihale sürecini yönetecek ve anlaşmaların uygulanmasını denetleyecek. Projenin yürütülmesi ise Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi’nin sorumluluğunda olacak.

Projeye göre, sınır kapısındaki mevcut tesislerin ve altyapının mimari ve enerji verimliliği artırılacak.

Ayrıca yol ağının geliştirilmesi ve pasaport, gümrük, bitki sağlığı ve veterinerlik kontrolü alanlarında hizmetlerin iyileştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Burdur’da rekor ihale: AVM projesi yeni bir dönem başlatıyor 501,5 milyon TL’lik rekor teklifle satılan AVM arazisi, Burdur’u ticaret, turizm ve konutta yeni bir cazibe merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor.
ITSO Başkan Adayı Alettin Ünal Turgut Sahada: İş Dünyasıyla Kritik Temaslar ITSO Başkan Adayı Alettin Ünal Turgut, saha çalışmalarını sürdürerek iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldi; ziyaretlerde Isparta’nın ticari potansiyeli, otomotiv sektörü ve esnafın beklentileri masaya yatırıldı.
Antalya’da havacılığın kalbi bu lisede atıyor Antalya Aksu’daki Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gerçek uçaklar üzerinde uygulamalı eğitim ve yenilikçi öğrenci projeleriyle Türkiye’nin havacılık alanındaki en iddialı eğitim merkezlerinden biri ola
Gözaltına alınan Böcek'in şoförleri tutuklandı Muhittin Böcek’in iki şoförü, savcılıkta verdikleri ifadenin ardından “rüşvet” iddiasıyla, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Her iki ismin de tutuklandığı öğrenildi.
Özgür Özel’in Antalya Çıkışı “Keşke”lerle Gölgelendi Vatandaşlar ve siyasi gözlemciler, Özel’in partisinin bürokratına bile hesap soramadığını, bu nedenle güvenilirliğinin tartışmalı olduğunu belirtiyor.