Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek


Dünya 5.06.2024 10:46:44 0
Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya – Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile projenin ilk adımı atıldığı öğrenildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Kapsamlı proje ile İpsala Sınır Kapısının karşısında kalan Yunanistan Kipi Kapısı Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan 6 milyon euroluk finansman ile desteklenecek.

TAİPED, ihale sürecini yönetecek ve anlaşmaların uygulanmasını denetleyecek. Projenin yürütülmesi ise Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi’nin sorumluluğunda olacak.

Projeye göre, sınır kapısındaki mevcut tesislerin ve altyapının mimari ve enerji verimliliği artırılacak.

Ayrıca yol ağının geliştirilmesi ve pasaport, gümrük, bitki sağlığı ve veterinerlik kontrolü alanlarında hizmetlerin iyileştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Isparta beyaza büründü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris Kasabası ile Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabası’nda kar yağışı etkili olmaya başladı.
Ramazan’ın Bereketi İbradı’da Aynı Sofrada Paylaşıldı Antalya İbradı’da düzenlenen geleneksel iftar programı, protokol üyeleri ile vatandaşları aynı sofrada bir araya getirdi. Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhu ilçede bir kez daha yaşatıldı.
Burdur’da Feci Kaza: Genç Kadın Hayatını Kaybetti Burdur’da gece saatlerinde meydana gelen kazada, 6 ay önce evlenen genç çift kazaya karıştı. Otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu 22 yaşındaki Rabia Yalçın hayatını kaybederken, eşi Orhan Yalçın yaralandı.
Siber Suçlara Karşı Mücadele Eğitimi “Kampüs Kalkanı: SİBERAY&SDÜ” Projesinin İlk Semineri Gerçekleştirildi
KAŞ Kınıklı Ülkücüler İftarda Buluştu Ülkü Ocakları Antalya Kaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programı, Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi’nde bulunan Kutadgu Bilig Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.