Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek


Dünya 5.06.2024 10:46:44 0
Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya – Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile projenin ilk adımı atıldığı öğrenildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Kapsamlı proje ile İpsala Sınır Kapısının karşısında kalan Yunanistan Kipi Kapısı Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan 6 milyon euroluk finansman ile desteklenecek.

TAİPED, ihale sürecini yönetecek ve anlaşmaların uygulanmasını denetleyecek. Projenin yürütülmesi ise Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi’nin sorumluluğunda olacak.

Projeye göre, sınır kapısındaki mevcut tesislerin ve altyapının mimari ve enerji verimliliği artırılacak.

Ayrıca yol ağının geliştirilmesi ve pasaport, gümrük, bitki sağlığı ve veterinerlik kontrolü alanlarında hizmetlerin iyileştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Isparta’da et artık lüks: Vatandaş isyanda Et fiyatlarındaki fahiş artış vatandaşın cebini yaktı. Haber merkezimizi arayan çok sayıda Ispartalı, ete ulaşamadıklarını belirterek et satış tanzim noktaları istedi.
Eski eş anlattı: Boşanmak için 2 milyon dolar teslim aldım Zeynep Kerimoğlu’nun ifadesine göre Gökhan Böcek, boşanma protokolü öncesi 2 milyon doları avukatlık ofisine çantalarla getirdi. İddialar iddianameye girdi.
AK Parti Burdur'dan esnaf odalarına 'Hayırlı Olsun' ziyareti Burdur’da AK Parti teşkilatı, güven tazeleyerek yeniden göreve seçilen Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlarını ziyaret etti.
Antalya’da Park Halindeki Minibüste Şüpheli Ölüm Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yol kenarında park halinde bulunan kiralık minibüste 54 yaşındaki Kenan Yıldırım ölü bulundu; ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek.
Toroslar’da Kış sertleşti: Yollar yeniden Kar altında Daha önce 1,5 metrelik karın eridiği Alanya–Taşkent hattında bu kez 1 metre güncel kar örtüsü oluştu. Son yağışlarla Toroslar’daki toplam kar miktarı 3 metreye yaklaştı.