Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek


Dünya 5.06.2024 10:46:44 0
Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Kamu Özel Mülkiyet Geliştirme Fonu (TAİPED) ve Makedonya – Trakya Bölgesel Yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile projenin ilk adımı atıldığı öğrenildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Kapsamlı proje ile İpsala Sınır Kapısının karşısında kalan Yunanistan Kipi Kapısı Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan 6 milyon euroluk finansman ile desteklenecek.

TAİPED, ihale sürecini yönetecek ve anlaşmaların uygulanmasını denetleyecek. Projenin yürütülmesi ise Makedonya-Trakya Bölgesel Yönetimi’nin sorumluluğunda olacak.

Projeye göre, sınır kapısındaki mevcut tesislerin ve altyapının mimari ve enerji verimliliği artırılacak.

Ayrıca yol ağının geliştirilmesi ve pasaport, gümrük, bitki sağlığı ve veterinerlik kontrolü alanlarında hizmetlerin iyileştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Alanya Saray Mahallesi’nde Alacak Kavgası Kanlı Bitti Alanya’da iki grup arasında para anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Olay sonrası yaralı şüpheliler tedavilerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Konyaaltı ve Muratpaşa belediyelerine soruşturma izni Antalya’da CHP’li belediyelere yönelik soruşturma izinleri ve hazırlanan iddianameler kent gündemini sarstı. Gazeteci Ali Tongülüs, soruşturmaların perde arkasını ve belediyelerdeki sorumluluk tartışmalarını gündeme taşıdı.
Belediye’den dev proje Isparta Belediyesi, Salı günleri kurulan pazar nedeniyle yaşanan trafik sorununa neşter vuruyor. Belediye, Fevzipaşa İlkokulu’nun bulunduğu alanı Milli Eğitim Bakanlığından devralarak altına otopark, üzerine yürüyen merdivenli kap
Isparta ekonomisi için ortak akıl buluşması Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’u ağırladı.
Narkotik operasyonlarında 7 tutuklama, yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kentte uyuşturucu ile mücadele kapsamında operasyonlar devam ediyor.