Kırkpınar’ın Şampiyonu Muratpaşa’da coşkuyla kutlandı

Kırkpınar’ın Şampiyonu Muratpaşa’da coşkuyla kutlandı


Spor 11.07.2025 15:33:18 0
Kırkpınar’ın Şampiyonu Muratpaşa’da coşkuyla kutlandı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 664’üncü yılında altın kemeri Antalya’ya getiren “Paşanın Aslanı” Orhan Okulu, memleketi Antalya’da büyük bir coşkuyla karşılandı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte konvoy eşliğinde şehir turu yapan Başpehlivan Okulu, “Hedefim kemerin ebedi sahibi olmak” dedi.

Bu yıl Kırkpınar'da Muratpaşa Belediyespor adına güreşerek altın kemeri Antalya’ya kazandıran Okulu, Döşemealtı TOKİ konutları önünde başlayan konvoyla karşılandı. Konvoyda Başkan Uysal’ın yanı sıra Muratpaşa Belediyespor Kulüp Başkanı Özcan Yılmaz, Başantrenör Kemal Yılmaz ve takım arkadaşları da yer aldı. Antalya sokaklarında coşkulu kalabalıklarla buluşan konvoy, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Şehir turu, Muratpaşa Belediyesi önünde sona erdi. Belediye önünde meşaleler, konfetiler ve karanfillerle karşılanan Okulu için burada bir karşılama töreni düzenlendi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başcazgırı Emin Ger’in sunumunu yaptığı törende Başkan Uysal, “Muratpaşa'mız bir spor kentidir. Spor kenti, sanat kenti, kültür kenti ve hizmet kenti olmaya devam edeceğiz” dedi.

Altın kemerin sahibi Başpehlivan Okulu’yu tebrik eden Başkan Uysal, sözlerine şöyle devam etti:
“Orhan Okulu Muratpaşa gibi çalışıyor. Muratpaşa da Orhan Okulu gibi çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda inşallah kaza, bela, sakatlık gibi mühim bir şey olmaz ise bu altın kemeri üç kez alıp daimi olarak da Antalya'ya getirecektir. Bundan hiçbir şüphem yok.”

Kendisini büyük coşkuyla karşılayıp mutluluğuna ortak olan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Başpehlivan Okulu ise “Altın kemer Muratpaşa’mıza hayırlı olsun. Önümüzdeki hedef Kırkpınar’da üç yıl üst üste bu altın kemeri alarak ebedi sahibi olmak. Bunu Muratpaşa Belediyemizle başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Antalya açıklarında 2 bin yıllık gemi batığı: Yüzlerce tarihi seramik gün yüzüne çıkarıldı Geç Helenistik ve Erken Roma dönemine ait, 45 metre derinlikte keşfedilen yüzlerce seramik arkeologları heyecanlandırdı.
Isparta'ya 7 katlı yeni otopark geliyor Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek için harekete geçti
Gölcük tabiat parkı’nda aile kampı düzenlendi 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Gölcük Tabiat Parkı’nda düzenlenen Aile Kampı, doğayla iç içe bir ortamda aileleri bir araya getirdi. Vali Abdullah Erin’in açılışını yaptığı etkinlikte, sevgi, paylaşım ve birliktelik ön pla
Muhittin Böcek’in yerine Büşra Özdemir geldi! Antalya’da birçok ilk yaşandı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz’da tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında boşalan başkanlık makamına CHP Grup Başkanvekili ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Büşra Özde
Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi