Kocaeli Büyükşehir'den kurban kesim elemanı kursu

Kocaeli Büyükşehir'den kurban kesim elemanı kursu


Gündem 11.05.2025 10:30:41 0
Kocaeli Büyükşehir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Kurban Kesim Elemanı” sertifikasına sahip olmak isteyen vatandaşlara Kurban Bayramı öncesi eğitim verdi.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Mezbahası’nda düzenlenen kurs, kurban kesim işlemlerinin İslami usullere uygun bir şekilde gerçekleştirilmesini ve kesim sırasında olası kazaların önlenmesini hedefliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda “Kurban Kesim Elemanı Kursu” açtı. Kurban Bayramı’nda sağlıklı kesim yapılabilmesi, etlerin doğru şekilde parçalanması ve sonrasında sağlıklı şartlarda saklanabilmesi amacıyla düzenlenen kursa yoğun katılım oldu. KO-MEK ve Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen kurslar, İzmit Mezbahası’nda düzenleniyor. Verilen eğitimlerle kurban bayramlarında olası kazaların önüne geçilmiş olacak.

Teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 20 ders saati oluşan kurs programı “İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Kurban Kesmenin İslamiyet’teki Yeri ve Önemi” ve “Kurban Kesim İşlemi” modüllerinden meydana geliyor. KO-MEK kursiyerlerine veteriner hekimler tarafından teorik bilgilerin verilmesinin ardından pratik uygulamalar Büyükşehir Belediyesi’nin uzman kesim personeli tarafından veriliyor. Bu eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Solaklar yolu üzerinde hizmet veren İzmit Mezbahası’nda gerçekleştiriliyor.

“Kurban Kesim Elemanı Kursu Programını” bitiren bireylerin kurbanın İslamiyet’teki önemi ve dini dayanakları, vekâlet alma, tekbir getirme, kurban keserken okunması gereken dualar ve İslami usullere göre kurbanı kesme, yüzme ve parçalama konularında bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanıyor. Ayrıca kurban atıklarının bertarafının önemi, koku, hastalık, karasinek gibi olumsuz etkilerin önüne geçilmesi hakkında da detaylı bilgi verildi.

Bugüne kadar binlerce kursiyerin yararlandığı “Kurban Kesim Elemanı Kursu” ile vatandaşlar, kurbanlarının İslami usullere göre ve sağlık kurallarına uygun ortamlarda kesilmesinin gönül rahatlığını yaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.

CHP'den Borsa'ya ziyaret CHP İl Örgütü Isparta Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, Isparta tarımının durumu konuşuldu.
Bucak Melli'ye fiber internet gelecek Kocaaliler'de Fiber İnternet İçin Önemli Adım: Başkan Delen ve Türk Telekom Yetkilisi Bir Araya Geldi
Isparta Belediyesi ücretsiz fidan dağıtımı yapacak Isparta Belediyesi, “Fidanlar Bizden Meyveler Sizden” sloganıyla 15 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da belediye binası önünde elma ve şeftali fidanı dağıtacak. Başkan Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın yeşil dokusunu artırmak amacıyla
Isparta'da emeklilerden başkan Başdeğirmen’e hizmet teşekkürü Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen’in şehre büyük hizmetler yaptığını belirten Ersal, “
Engelliler haftasına anlamlı başlangıç: Memur-Sen’den duyarlılık ziyareti Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi Selami Kılınç, Engelliler Haftası kapsamında, engelli ve yaşlı bireylere yönelik örnek hizmetlerinden dolayı Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne teşekkür plaketi takdim etti.