Kocaeli'de geleceğin anneleri mutfakta hünerlerini sergiledi

Kocaeli'de geleceğin anneleri mutfakta hünerlerini sergiledi


Gündem 9.11.2024 15:41:45 0
Kocaeli

Kocaeli'de bugünün gençleri, geleceğin annelerine KO-MEK’ten ev becerileri eğitiminde bir araya geldi.

KOCAELİ (İGFA) - Sadece meslek ve sanat eğitimlerine değil, ihtiyaca yönelik kurumlara ve vatandaşlara da özel eğitimler veren KO-MEK, şimdinin gençleri geleceğin annelerine ev becerileri kursu gerçekleştirdi.

Bu kapsamda katılımcılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinde pizza, cookie, İzmir bomba ve cup kek yapımını öğrendi.

Safa Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortaklığında Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birlikteliğindeki yerel destek programı kapsamında desteklenen, geleceğin anneleri projesi üçüncü el ve ev becerileri-mutfak atölyesi etkinliği gerçekleştirildi. Usta eğitmenler eşliğinde mutfakta oldukça eğlenen geleceğin anneleri birbirinden lezzetli ürünler yaparak öğrenmenin keyfine ulaştı.

Yiyecek içecek hizmetleri alanında şimdiye kadar 25 bin 225 kişiye hizmet veren KO-MEK, birçok kurs merkezinde bulunan Türk mutfağı sınıflarında eğitimlerine devam ediyor. Tamamen ücretsiz verilen eğitimlerden yararlanmak isteyenler, online olarak www.komek.org adresine kolaylıkla başvurabiliyorlar.

Kaş-Kınık, Demre ve Kumluca İçin Don Uyarısı Antalya’nın Kaş-Kınık, Demre ve Kumluca ilçelerindeki üreticiler için de don uyarısı yapıldı.
Turgut’tan Yeni Nesil Oda Mesajı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Adayı, Yaprak Tarım sahibi iş insanı Aladdin Ünal Turgut, seçim çalışmaları kapsamında sanayi ziyaretlerini sürdürüyor.
Dostluk yolu’nda hedefe yaklaşılıyor: Yüzde 65 tamamlandı Isparta–Burdur arasındaki en kısa güzergâh olacak Dostluk Yolu’nda çalışmaların yüzde 65’i tamamlandı. 2026’da bitirilmesi planlanan projeyle yol 21 kilometreden 14 kilometreye, ulaşım süresi ise 16 dakikadan 8 dakikaya düşecek.
Alacabel’de kar yağışı etkisini sürdürüyor: Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı Alacabel’de etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı. Yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle ekipler yolu açık tutmak için aralıksız çalışırken, sürücüler zincir ve dikkatli olsunlar...
Gündüzalp: 2025 kayıp, 2026 umut BTB Başkanı Gündüzalp: “2025 tarım için kayıp yıl oldu, 2026 toparlanma süreci olacak”