KOMEK ve ASEM'de yeni dönem hazırlığı

KOMEK ve ASEM'de yeni dönem hazırlığı


Gündem 20.01.2025 14:57:05 0
KOMEK ve ASEM

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimlerle kayıt süreci başlıyor

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) yeni dönem kayıtları başlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOMEK ve ASEM’in her yaştan insanın kendini geliştirebileceği ve yeni beceriler kazanabileceği kurs imkanları sunan önemli hizmetlerden olduğunu söyledi.

KOMEK’in Konya genelindeki kurslarının yeni dönem kayıtlarının 21 Ocak Salı günü başlayacağını belirten Başkan Altay, “Konya genelinde 84 KOMEK ve ASEM hizmet binamız, 35 spor merkezimiz ve 25 yüzme havuzuyla kursiyerlerimizin ihtiyaçlarına uygun eğitimler sunmaya devam ediyoruz. KOMEK’e katılmak isteyen hemşehrilerimizi internet üzerinden kayıt yaptırmaya davet ediyorum” dedi.

SANATTAN MESLEKİ GELİŞİME GENİŞ KURS SEÇENEKLERİ

KOMEK, sanat, zanaat, yabancı dil, bilişim teknolojileri ve mesleki gelişim alanlarında da geniş bir yelpazede kurslar sunuyor. Katılımcılar hem sosyal hayatlarına hem de mesleki becerilerine değer katacak bilgiler ediniyor.  

Öne çıkan yeni eğitim başlıklarında; Dijital Dönüşüm Eğitimleri, Girişimcilik ve İnovasyon Kursları, Hobi ve Sanat Kursları (resim, müzik, seramik, ebru gibi) kursiyerleri bekliyor.

KOMEK’in uzaktan eğitim platformu KUZEM için de aynı tarihler arasında kayıt alınıyor. KUZEM’de; bilişim, makine ve inşaat teknolojileri, yabancı diller, kişisel gelişim gibi 79 farklı branşta kapsamlı eğitim sunuluyor.

Mesleki eğitimler ile birlikte kursiyerlere sağlıklı bir yaşam imkanı da sunan KOMEK’te, yüzme, spor ve reformer pilates kayıtları ise 22 Ocak’ta başlıyor.

Şevval İlayda Tarhan’dan ilham veren hikâye Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen söyleşide, 2024 Paris Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan milli atıcı Şevval İlayda Tarhan, başarı yolculuğunu paylaştı.
ITSO’dan Bakanlığa Çağrı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, inşaat ve gayrimenkul sektörünün sorunlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu
Keçiborlu seramik atölyesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü Keçiborlu’da düzenlenen seramik atölyesi, üniversite öğrencilerine hem eğlenceli hem de üretken bir deneyim sundu. Belediye ve kaymakamlık desteğiyle ilçede sanat kültürü güçleniyor.
Başdeğirmen’den CHP’ye sert sözler: “Bu projelere Ufkunuz Yetmez” Isparta Belediyesi’nin 2026 yılı 7,7 milyarlık bütçesi, CHP’nin 8 ret oyuna karşılık 30 kabul oyuyla meclisten geçti.
Aksu’da büyük sevinç: Yıldırım AK Parti’ye katıldı Başkan İsa Yıldırım’ın AK Parti’ye katılımı ilçede yeni bir heyecan oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rozet takmasıyla taçlanan süreç, Aksu’da hizmet beklentilerini ve umutları yeniden yükseltti.