Küçük Esnafın İsyanı: "Zincir Marketlere Göz Yumuluyor, Bize Zulmediliyor!"

Alanya’da 7 yıldır mahalle arasında yöresel ürünler satan esnaf, zabıtanın adaletsiz cezalarına isyan etti: “Onlara göz yumuluyor, bize zulmediliyor!”


Siyaset 10.07.2025 23:59:00 0
Küçük Esnafın İsyanı:

Alanya'da 7 yıldır mahalle arasında yöresel ürünler satan bir esnaf olarak, artık dayanamıyorum. Zincir marketlerin her türlü pazarlama faaliyetine göz yumulurken, bana sadece el ilanı dağıttığım ve ürünlere etiket yazdığım için önce 4.000 TL, ardından uydurma sebeplerle toplam 14.000 TL ceza kesildi.

Cadde üzerindeki büyük marketler ürünlerini kaldırıma indiriyor, afişler asıyor, sokaklara pankart çekiyor; ama onlara dokunan yok. Benim gibi küçük bir esnafa ise ‘izinsiz dağıtım’ gibi bahanelerle caydırıcı cezalar uygulanıyor. Dükkanımın önündeki çuval, el yazısı etiketler ve tamamen yasal olan ürün teşhirim bile zabıta tarafından "görüntü kirliliği" gibi sebeplerle cezaya dönüştürülüyor.

Sağlık koşullarından vergiye, ruhsata kadar her şeyim tam. Tek ‘suçum’ mahalle halkına kendimi tanıtmak istemem.

Ben artık bu zulme dayanamıyorum. Ne hakkımda uyarı verildi, ne de alternatif bir çözüm sunuldu. Direkt olarak ceza kesildi, hem de zincir marketlerle aynı uygulamaları yaptığım halde. Bu adaletsizliğe karşı tek başıma direniyorum.

Buradan tüm yetkililere, medya mensuplarına ve vatandaşlara sesleniyorum: Küçük esnafa sahip çıkın! Bizi zincir marketlerin gölgesinde yok etmeyin!

Artık susmayacağım. Gerekirse bu haksızlığı sosyal medyada, ulusal basında ve yetkili makamlarda ifşa edeceğim. Adalet istiyorum, eşitlik istiyorum.

Bir küçük esnafın çığlığıdır bu.

Antalya açıklarında 2 bin yıllık gemi batığı: Yüzlerce tarihi seramik gün yüzüne çıkarıldı Geç Helenistik ve Erken Roma dönemine ait, 45 metre derinlikte keşfedilen yüzlerce seramik arkeologları heyecanlandırdı.
Isparta'ya 7 katlı yeni otopark geliyor Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek için harekete geçti
Gölcük tabiat parkı’nda aile kampı düzenlendi 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Gölcük Tabiat Parkı’nda düzenlenen Aile Kampı, doğayla iç içe bir ortamda aileleri bir araya getirdi. Vali Abdullah Erin’in açılışını yaptığı etkinlikte, sevgi, paylaşım ve birliktelik ön pla
Muhittin Böcek’in yerine Büşra Özdemir geldi! Antalya’da birçok ilk yaşandı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz’da tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında boşalan başkanlık makamına CHP Grup Başkanvekili ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Büşra Özde
Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi