Kumluca’da yaz sıcakları altında fide üretimi: İşçiler zorlu koşullarda çalışıyor

Kumluca’da seralarda 50 dereceyi bulan sıcaklık altında fide yetiştiren işçiler, aşırı sıcak ve nemle mücadele ederek zor koşullarda çalışıyor. Geçim için ter döken kadın işçiler, zorlu şartlara rağmen üretimden vazgeçmiyor.


Gündem 13.08.2025 01:11:00 0
Kumluca’da yaz sıcakları altında fide üretimi: İşçiler zorlu koşullarda çalışıyor

Antalya Kumluca’da yaz sıcaklarının etkisi devam ederken, seralarda çalışan işçiler kimi zaman 50 dereceyi bulan yüksek sıcaklıklar altında fide yetiştirmeye çalışıyor. Hava sıcaklıklarının 35-40 derece arasında seyrettiği bölgede, seraların içindeki nemle birlikte hissedilen sıcaklık 45 ila 50 dereceye kadar çıkabiliyor.

Günün 8 saatini seralarda geçiren işçiler, sabah erken saatlerde iş başı yapıp öğle saatlerine kadar yoğun sıcaklık ve nem altında çalışıyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşitli yöntemlerle serinlemeye çalışırken, geçimini sağlayan işçiler ise bu zorlu koşullara aldırmadan işlerine devam ediyor.

Sera Fide Tesisinde çalışan Hacer Kurt, “Dışarısı 40 dereceye yakınsa, içerisi 50 derece civarında. Sürekli terlediğim için sık sık tişört değiştirmek zorunda kalıyorum. Gerçekten aşırı bir sıcak var ama ekmek parası için başka iş yok. Biz fide yetiştirmezsek, sizler nereden yiyeceksiniz?” diye konuştu.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Tevfik Kökçe ise, “Türkiye’nin en sıcak bölgesinde fide üretimi yapan cefakar kadınlarımızı tebrik ediyorum. Hava sıcaklığı ne olursa olsun, kadınlarımız çok çalışkan. Ancak bu günlerde sıcaklık nedeniyle çalışma koşulları oldukça zor. Sera içindeki 50 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle işçilerin bazen sıcaktan bayıldığını görüyoruz.” dedi.

Yüksek sıcaklık ve nem altında zorlu şartlarda çalışan sera işçileri, hem üretim hem de geçim mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Kumluca’da yaz sıcakları altında fide üretimi: İşçiler zorlu koşullarda çalışıyor Kumluca’da seralarda 50 dereceyi bulan sıcaklık altında fide yetiştiren işçiler, aşırı sıcak ve nemle mücadele ederek zor koşullarda çalışıyor. Geçim için ter döken kadın işçiler, zorlu şartlara rağmen üretimden vazgeçmiyor.
AGC Başkanı İdris Taş’tan Gazze’deki gazeteci ölümlerine tepki Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Gazze’de 5 gazetecinin öldürülmesini “utanç verici” olarak nitelendirerek İsrail’in basın özgürlüğünü yok saydığını ve dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya çağırdı.
Kuyumcular ve döviz üzerinden 195 milyon tl’lik rüşvet zinciri Antalya Büyükşehir Belediyesi ihalelerinde 195 milyon TL’lik rüşvet skandalı ortaya çıktı. Paralar, döviz bürosu ve kuyumcular üzerinden altına çevrilerek saklandı. Başkanın oğlu Gökhan Böcek’e de büyük miktarda rüşvet verildiği i
Burdur’da Kültür Perdesi Valilikten Açıldı Burdur’da belediyenin yapmadığı kültürel etkinlikleri Valilik üstlendi. Köylerde düzenlenen açık hava sinemaları, hem yetişkinlere nostalji yaşattı hem de çocuklara unutulmaz anlar sundu.
Başkan Başdeğirmen: Sizler gelecekte bu ülkeye en iyi şekilde hizmet edeceksiniz Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, TÜGVA yaz okulu öğrencileriyle Peygamber Camii’nde buluşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.