Denizli’nin Çameli ilçesine bağlı Gürsu Mahallesi'nde yaşanan vahim olay, bölge halkını bir kez daha tedirgin etti. Gece saatlerinde aç kalan kurtlar, küçükbaş hayvan yetiştiricisi Okan Yılmaz’a ait ağıla girerek Kurban Bayramı için beslenen 26 kuzudan 22’sini telef etti. Saldırıdan korkarak kaçan 4 kuzu ise hâlâ kayıp.
Saldırının gece yarısından sonra gerçekleştiği, ailenin sesler üzerine uyanarak kurtları kaçırdığı öğrenildi. Ancak kurtlar, geride büyük bir yıkım bıraktı. Kurban Bayramı’na sayılı haftalar kala yaşanan bu kayıp, ailenin tüm umutlarını söndürdü. 600 bin TL’lik zarara uğrayan Okan Yılmaz, yetkililere seslenerek yaşananların artık rutin bir hâl aldığını vurguladı:
"Kurban Bayramı'nda satmak için aylarca emek vererek beslediğimiz kuzularımız gitti. Bu sadece bizim değil, tüm mahalle halkının sorunu hâline geldi. Kurt saldırıları neredeyse her hafta yaşanıyor. Yetkililerden acil önlem bekliyoruz."
Sadece Yılmaz ailesi değil, Gürsu Mahallesi’nde yaşayan diğer köylüler de benzer tehlikelerle karşı karşıya. Son dönemlerde kurtların domuz yerine evcil hayvanlara yönelmesi, endişeleri daha da artırdı. Mahalle sakinleri, hayvancılıkla geçinen insanların her geçen gün daha büyük tehdit altında yaşadığını ifade ederek, önleyici tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor.
Bölgedeki üreticiler, hem maddi kayıpların hem de psikolojik baskının katlanılmaz bir hâle geldiğini belirtiyor. Uzmanlar, doğal yaşam alanları daralan yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine inmesinin nedenlerine dikkat çekerken, bu durumun hem insanlar hem de hayvanlar için ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekiyor.
Yerel halk, yetkililerden şu önlemlerin alınmasını talep ediyor:
Gece devriyeleri ve koruma ekiplerinin artırılması
Ağılların çevresine koruyucu tel örgüler ve aydınlatma sistemleri kurulması
Doğal yaşam alanlarının korunmasına yönelik uzun vadeli planlamalar yapılması
Gürsu Mahallesi’nde yaşanan bu olay, doğayla insan arasındaki dengenin ne kadar hassas olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hem hayvancılıkla geçinen köylüler hem de doğal yaşam alanlarını kaybeden yaban hayvanları, çözüm bekleyen bir sorunun iki yüzü olarak karşımıza çıkıyor.