Kurucu isimlerden AK Parti'ye çağrı: Samimiyete geri dönün"

"Yeniden Yer Sofrasına Oturmak": AK Parti'nin Kurucu İsimlerinden Samimiyet Vurgusu


Siyaset 7.05.2025 00:30:00 0
Kurucu isimlerden AK Parti

AK Parti Antalya Kurucu İl Başkanı Habip Alkan, sosyal medyada yaptığı duygusal ve dikkat çekici paylaşımla partinin kuruluş dönemine dair önemli mesajlar verdi. Alkan, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer sofrasında çekilmiş bir fotoğrafı üzerinden, hareketin ilk günlerindeki samimiyeti ve halkla iç içe olma idealini hatırlattı.

Alkan’ın paylaşımı, yalnızca nostaljik bir anıdan ibaret değildi. Aksine, partinin bugününü ve geleceğini sorgulayan, teşkilatlara ayna tutan anlamlı bir değerlendirme içeriyordu. Cumhurbaşkanının sade bir sofrada yemek yerken çekilen kareyi “Bizi güçlü kılan buydu” diyerek yorumlayan Alkan, AK Parti'nin yola çıkarken mütevazılığı, halkla iç içe olmayı ve görünmeden iş yapmayı şiar edindiğini vurguladı.

“Hizmet Yetmez, Gönüllere de Dokunmak Gerekir”

Alkan, AK Parti iktidarının yıllar içinde yollar, hastaneler, havaalanları gibi birçok büyük hizmeti hayata geçirdiğini kabul ederken, bu hizmetlerin yanında gönül bağının da ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. "İnsanlar, kendileriyle ilgilenen eli unutmaz" diyen Alkan, siyasetin kalıcı gücünün insani bağlarda yattığını ifade etti.

Teşkilatlara Eleştirel Bir Çağrı

Paylaşımında AK Parti teşkilatlarının çabasını takdir eden Alkan, yine de bir özeleştiri ihtiyacına işaret etti. "Bugün teşkilat mensuplarımız genellikle birbirlerini ziyaret ediyor" sözleriyle içe kapanma riskine dikkat çeken Alkan, esas hedefin parti dışında kalan vatandaşlarla bağ kurmak olduğunu dile getirdi. "Körler sağırlar birbirini ağırlar" sözüyle bu durumun tehlikesine dikkat çekti.

“Halkın Arasında Olmak, Bu Hareketin Ruhu”

Alkan’ın en çarpıcı mesajı, "Yer sofrasında başlayan bu dava, halkla beraber yürümeye devam ettiği sürece güçlü kalır" ifadesinde özetlendi. AK Parti’nin bir siyasi partiden öte, halkın sesine kulak veren bir hareket olduğunu belirten Alkan, hareketin dinamizmini ve diriliğini koruması için yeniden halkın arasında olunması gerektiğini savundu.

Samimiyete Dönüş Çağrısı

Habip Alkan’ın paylaşımı, yalnızca bir hatırlatma değil, aynı zamanda bir yön çizme girişimi olarak değerlendiriliyor. AK Parti’nin kurucu ruhuna ve halka temas eden siyasetine dönüş çağrısı yapan bu mesaj, teşkilatlar ve parti tabanı için anlamlı bir iç muhasebe niteliği taşıyor.

Isparta, AB destekli yerel iklim eylemi projesinde pilot il oldu Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi” çerçevesinde Isparta pilot iller arasında yer aldı. Proje kapsamında yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla I
Antalya’da otobüs ve taksi ücretleri arttı Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Devam Meclis Toplantısı’nda toplu taşıma ücretlerine zam yapılması kararı alındı.
İhraç edilen biberler sınırdan döndü! Pestisit alarmı Almanya’ya gönderilen biberlerde güvenli limitin 35 katı pestisit tespit edilince ürünler için imha kararı verildi. ZMO Antalya Şube Başkanı Ebru Kaçın, tarımsal üretimde denetim ve izlenebilirliğin artırılması gerektiğini vurguladı.
Anadolu Mahallesi Ormanevleri’nde Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
İhraç edilen biberler sınırdan döndü! Pestisit alarmı Almanya’ya gönderilen biberlerde güvenli limitin 35 katı pestisit tespit edilince ürünler için imha kararı verildi. ZMO Antalya Şube Başkanı Ebru Kaçın, tarımsal üretimde denetim ve izlenebilirliğin artırılması gerektiğini vurgula