Kuyumcular ve döviz üzerinden 195 milyon tl’lik rüşvet zinciri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ihalelerinde 195 milyon TL’lik rüşvet skandalı ortaya çıktı. Paralar, döviz bürosu ve kuyumcular üzerinden altına çevrilerek saklandı. Başkanın oğlu Gökhan Böcek’e de büyük miktarda rüşvet verildiği i


Gündem 13.08.2025 00:24:00 0
Kuyumcular ve döviz üzerinden 195 milyon tl’lik rüşvet zinciri

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden ihale alan iş insanlarının 195 milyon TL’lik rüşvet skandalını soruşturuyor. İddialara göre, A.A., B.Ç., M.Y. ve Y.Y. adlı kişiler, hak ediş ödemelerini almak amacıyla Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e rüşvet verdi. Rüşvetin bir kısmı Finike’deki bir döviz bürosu hesabına yatırılırken, diğer kısmı elden teslim edildi. Paraların döviz bürosu ve bağlantılı kuyumcular aracılığıyla altına çevrilip kasalarda saklandığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş insanı, belediye başkanının oğlu Gökhan Böcek’e 55 milyon TL, ortağına ise 80 milyon TL rüşvet verdiğini itiraf etti. Paraların belediyedeki sorunların çözümü, arsa ve inşaat izinlerinin alınması gibi konularda “ilişki kurmak” için aktarıldığını belirtti.

Savcılık, soruşturmayı rüşvet zincirindeki diğer kişi ve kurumlara genişleterek derinleştiriyor. Ayrıca, Finike Dövizcilik başta olmak üzere para transferinde rol oynayan 1 döviz bürosu ve 2 kuyumcu işletmesine kayyım atanması talep edildi. Belediye başkanı Muhittin Böcek, oğlu ve eski gelininin isimlerinin geçtiği operasyonun, Antalya’da yolsuzluk ve rüşvet zincirini ortaya çıkarmaya devam ettiği bildirildi.

Kumluca’da yaz sıcakları altında fide üretimi: İşçiler zorlu koşullarda çalışıyor Kumluca’da seralarda 50 dereceyi bulan sıcaklık altında fide yetiştiren işçiler, aşırı sıcak ve nemle mücadele ederek zor koşullarda çalışıyor. Geçim için ter döken kadın işçiler, zorlu şartlara rağmen üretimden vazgeçmiyor.
AGC Başkanı İdris Taş’tan Gazze’deki gazeteci ölümlerine tepki Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Gazze’de 5 gazetecinin öldürülmesini “utanç verici” olarak nitelendirerek İsrail’in basın özgürlüğünü yok saydığını ve dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya çağırdı.
Kuyumcular ve döviz üzerinden 195 milyon tl’lik rüşvet zinciri Antalya Büyükşehir Belediyesi ihalelerinde 195 milyon TL’lik rüşvet skandalı ortaya çıktı. Paralar, döviz bürosu ve kuyumcular üzerinden altına çevrilerek saklandı. Başkanın oğlu Gökhan Böcek’e de büyük miktarda rüşvet verildiği i
Burdur’da Kültür Perdesi Valilikten Açıldı Burdur’da belediyenin yapmadığı kültürel etkinlikleri Valilik üstlendi. Köylerde düzenlenen açık hava sinemaları, hem yetişkinlere nostalji yaşattı hem de çocuklara unutulmaz anlar sundu.
Başkan Başdeğirmen: Sizler gelecekte bu ülkeye en iyi şekilde hizmet edeceksiniz Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, TÜGVA yaz okulu öğrencileriyle Peygamber Camii’nde buluşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.