Linkedin temalı dolandırıcılık mailleri artışta

Geçtiğimiz günlerde 500 milyon kullanıcısının veri ihlaline maruz kaldığı ortaya çıkan iş odaklı sosyal medya platformu Linkedin ile ilgili spam e-postalarda artış gözlemleniyor.


Gündem 21.04.2021 10:00:00 0
Linkedin temalı dolandırıcılık mailleri artışta

BURSA (İGFA) - Bitdefender Antispam Lab tarafından yapılan araştırmalar, milyonlarca LinkedIn kullanıcısının e-posta dolandırıcılığına maruz kaldığını raporladı.

Hackerlerin özellikle hesapları ele geçirmek için Linkedin temalı çeşitli kimlik avı yöntemi ve dolandırıcılıklarla kullanıcıları hedeflediğini belirten Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, Linkedin içerikli e-postaların bu yıl en çok tıklanan kimlik avı dolandırıcılığı olduğunu söyledi.

LinkedIn temalı spam e-postalardaki son artış, 500 milyon platform kullanıcısının sızdırılan bilgileriyle doğrudan ilişkilendirilemese de aldatıcı ve dolandırıcı e-postaların ezici sayısı bunun aksini gösteriyor.

 


Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: Artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlattı. Karar Resmi Gaz
Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Dolar kurundaki stabil durum devam ederse, pazartesi gece yarısı itibarıyla benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacak. İndirim sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni fiyatlar belirlendi.
ISPARTA'DA GÜLCÜLER 12 BİN TON REKOLTE BEKLİYOR Hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ile 10 gün öne alınan gül hasadı başladı. Bu yıl 12 bin ton rekolte bekleniyor.
Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti