Malatya Yeniköy’de geçici hayvan barınağına ziyaret


Gündem 11.07.2021 16:30:00 0
Malatya Yeniköy’de geçici hayvan barınağına ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi Yeniköy Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 128 dönüm alan üzerinde faaliyet gösteren Geçici Hayvan Bakımevi, Malatya merkez ve ilçelerinden gelen sokak hayvanları başta olmak üzere, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanların tedavilerini, beslenmelerini, aşılarını ve küpelenmelerini veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleştiriyor.

Geçici Hayvan Bakımevinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Sami Altaş, ilçe belediyelerinden gelen sahipsiz sokak hayvanlarının aşıları yapılarak işaretleme olarak kulaklarına küpelerini taktıklarını belirterek, "Hayvanları iyileşme dönemlerinde bekletiyoruz. Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza da ücretsiz bir şekilde Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sahiplendiriyoruz. Sahiplenme olmayan hayvanlarımızı da kanun gereği belirli bir süre beklettikten sonra tekrardan doğal ortamlarına bırakıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’den geçen Hayvan Haklarını Koruma Kanununun önemli olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 900 hayvan kapasiteli hayvan barınağımızda, ameliyathanelerinden aşılama işlemlerine, beslenmeyle birlikte hastalıkların tedavilerinin yapılmasına ve tekrardan doğaya bırakılmasına kadar 22 personelimizle birlikte güzel bir çalışma örneği sergilediklerini söyledi.


Belediye Meclisinde 16 madde görüşüldü Isparta Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısında görüşülen 16...
Altın madalya için ter dökecek Isparta’nın gelecek vaat eden güreşçisi Isparta 32 Spor’un sporcusu Bade Su Doğan, 6-9 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.
JANDARMA EKİPLERİNDEN UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI Burdur Kolluk birimleri tarafından kaçakçılık ve organize suçları ile mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar azim ve kararlılıkla devam etmektedir.
Kepez Meclisi mali krizi çözdü Kepez Belediye Meclisi, önceki yönetim döneminde açılan bazı davalardan dolayı belediyeye haciz yapılması işlemini kredi teminat mektubu ile çözdü.
Manisa'da mahsuller için yeni pazarlar bulunacak Manisa'da mahsuller için yeni pazarlar bulunacak