Manavgat soruşturmasında 36 yeni gözaltı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 36 şüpheli gözaltına alındı.


Asayiş 11.03.2026 03:58:00 0
Manavgat soruşturmasında 36 yeni gözaltı

Soruşturmada, aralarında eski belediye başkan yardımcısı, yapı kontrol müdürü, belediye çalışanları, müteahhitler ve otel sahiplerinin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldı.

Soruşturma kapsamında daha önce eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile kardeşi Fatih Sözen’in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Rüşvet ve zimmet iddiaları

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma; “suç örgütü kurma”, “zimmet”, “irtikap”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamalarını kapsıyor. Soruşturma dosyasına giren tanık ifadeleri, etkin pişmanlıktan yararlanan bazı şüphelilerin beyanları, MASAK raporları ve dijital materyallerdeki yazışmalar doğrultusunda bazı iş insanları ve turizmcilerin ruhsata veya projeye aykırı yapılar için rüşvet verdikleri iddia edildi.

Taşınmazlar ve şirketler üzerinden para akışı

Derinleştirilen soruşturmada, rüşvet olarak verilen bazı taşınmazların “emanetçi” olarak adlandırılan kişiler üzerinden el değiştirerek şüphelilere geçtiği öne sürüldü. Ayrıca eski imar müdürünün birinci derece yakınlarına bedelsiz ya da değerinin çok altında verilen daireler karşılığında bazı müteahhitlerin projeye aykırı yapıları için iskan verildiği iddiaları da dosyada yer aldı.

İhalelerde kamu zararı iddiası

Bilirkişi raporlarında bazı belediye ihalelerinin menfaat karşılığı sürekli belirli firmalara verildiği ve bu durumun milyarlarca liralık kamu zararına yol açtığı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında şüphelilerin, suçtan elde ettikleri gelirlerle üçüncü kişiler üzerine lüks araçlar ve taşınmazlar aldığı, çeşitli işletmeler kurarak para aklama faaliyetinde bulundukları da iddialar arasında yer aldı. Dosyada yer alan bilgilere göre bazı şüphelilerin, aleyhlerine ifade veren otelciler hakkında içeriden elde edilen bilgilerle sahte ihbarlar yaptırarak yüksek para cezaları yazdırmaya çalıştıkları ve bu yöntemle turizmciler üzerinde baskı kurdukları iddia edildi.

Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

YKS’ye 2,4 milyon başvuru: En yaşlı aday 87 yaşında ÖSYM tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru süreci tamamlandı.
Sillyon’daki Asırlık Yörük Evleri Turizme Kazandırılıyor Antalya Serik’teki Sillyon Antik Kenti’nde bulunan asırlık Yörük-Türkmen evleri restore edilerek turizme kazandırılıyor; yapılardan biri, Kadir İnanır’ın rol aldığı Köprü filmiyle anılan “Kadir İnanır Evi” olarak ziyaretçileri ağı
Antalya merkezli dolandırıcılık operasyonu: 480 bin liralık vurgun Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtan 3 şüpheli, yüksek kâr ve banka promosyonu vaadiyle 4 vatandaşı 480 bin lira dolandırdı; düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılardan 2’si tutuklandı.
SGK İl Müdürü Balban’dan Hizmet-İş’e Ziyaret Isparta SGK İl Müdürü Bayram Balban’dan Hizmet-İş Sendikası’na Ziyaret
Isparta’da Orman Haftası’na Özel Fidan Dağıtımı Isparta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.