Manisa yeni sezona ‘Romeo ve Juliet’ ile perde açıyor

Manisa yeni sezona ‘Romeo ve Juliet’ ile perde açıyor


Gündem 23.10.2025 15:46:18 0
Manisa yeni sezona ‘Romeo ve Juliet’ ile perde açıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonuna dünya edebiyatının en büyük aşk hikâyelerinden biriyle merhaba diyor. William Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet, modern bir yorumla 24 Ekim Cuma günü saat: 20:00’da Manisalı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

MANİSA (İGFA) - Aşk, trajedi ve kader üçgeninde şekillenen oyun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yetenekli oyuncu kadrosu ve deneyimli Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu’nun rejisiyle yeniden hayat buluyor.

Klasik metne sadık kalınarak sahnelenen Romeo ve Juliet, aynı zamanda günümüz seyircisine hitap edecek görsel ve sahneleme unsurlarıyla zenginleştirildi. Romeo ve Juliet oyunu prömiyerini 24 Ekim Cuma günü Saat: 20:00’da Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu sahnesinde gerçekleştirecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, yeni sezona iddialı bir oyunla gireceklerini belirterek, “Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyor, bu gücü şehrimizin her köşesine yaymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sezon perdelerimizi Shakespeare’in evrensel diliyle açacağız. Romeo ve Juliet tiyatromuzun genç oyuncularının muhteşem performansı ile Manisa’da sahne alacak. Satışa çıkar çıkmaz biletlerin tükenmesi bizleri de çok memnun etti. Vatandaşlarımız unutulmaz bir tiyatro gecesi yaşayacak” dedi.

ADGİAD’da Bayrak değişimi: Ali Çetin’den birlik ve dayanışma vurgusu “ADGİAD’ın 9. Olağan Genel Kurulu geniş katılımla gerçekleşirken, Ali Çetin’in hemşehri derneklerine verdiği güçlü destek ve birleştirici mesajları öne çıktı.”
Isparta’da kadın mahkumlara diksiyon eğitimi Isparta E Tipi Cezaevindeki kadın hükümlüler, Valilik koordinasyonunda yürütülen programla diksiyon eğitimi alarak iletişim ve kendini ifade etme becerilerini güçlendirdi.
DSİ kepçesiyle ‘define arama’ iddiası Burdur’u karıştırdı Kamuya ait kepçenin izinsiz kazıda kullanıldığı iddiası şehirde büyük tepki toplarken, İl Özel İdaresi’nin denetimsiz işleyişi eleştirilerin odağına yerleşti.
Burdur ASH il müdürlüğünden şehit öğretmenin ailesine anlamlı ziyaret Ağlasun’da Şehit Öğretmen Bayram Yeşil’in annesine yapılan ziyarette, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri destek ve dayanışma mesajı ileterek öğretmenlerin anlamlı gününde şehitlerin aziz hatırasını yad etti.
Burdur’da sağlıkta yeşil dönüşüm başladı İl Sağlık Müdürlüğü’nün BAKA destekli “Yeşil Hastane” projesinin ilk fazı tamamlandı; eğitimlerle oluşturulan Yeşil Ekipler tüm sağlık tesislerinde çevresel dönüşüme öncülük edecek.