Manisa'dan gençlere 'asker çantası' desteği

Manisa'dan gençlere 'asker çantası' desteği


Yaşam 29.08.2025 16:52:50 0
Manisa

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik kavramını genişleterek, yeni bir projeyi daha uygulamaya başladı. ‘Asker Çantası’ projesi ile askere gidecek olan gençlere Büyükşehir Belediyesi destek olacak.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetlerini genişleterek her kesime hitap etmeye devam ediyor.

Kent Lokantası, Halk Ekmek, Halk Mandıra gibi sosyal projelerle adını duyuran Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni bir projeyi daha uygulamaya başladı.

ÇANTA İÇİNDE NELER VAR?

Asker çağına gelmiş, Manisa’da ikamet eden ihtiyaç sahibi gençlere destek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, içinde tıraş setinden terliğine, şampuanından atletine, ayakkabı boyasından sabununa varana kadar 29 parça malzeme yer alan ‘Asker Çantası’ desteğinde bulunuyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Kul, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir projeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kul, Asker çağında olan ihtiyaç sahibi gençlerin Manisa Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden başvuru yapmaları halinde yapılacak olan değerlendirme sonrasında askere gidecek olan gençlerin ‘Asker Çantası’ projesinden yararlanabileceklerini söyledi.

Isparta Belediyesi’nden yaban hayvanlarına kış desteği Isparta Belediyesi, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için halk pazarlarında ayrıştırılan atık gıdaları ormanlık alanlara bırakarak beslenmelerine destek oluyor.
SDÜ listede yok, ISUBÜ son sırada: TÜBİTAK 1001 sonuçları Isparta için alarm veriyor TÜBİTAK 1001 kapsamında açıklanan 2025 “En Başarılı İlk 50 Üniversite” listesinde SDÜ’nün yer almaması, ISUBÜ’nün ise son sıradan girebilmesi, Isparta’nın bilimsel ve akademik geleceği adına ciddi endişe yarattı.
Halıcı: Isparta’da Su Krizi Derinleşiyor CHP’li Hikmet Yalım Halıcı, temiz içme suyu sorununun çözülmemesini “yönetim zafiyeti” olarak nitelendirerek iktidarı TBMM’de sert sözlerle eleştirdi.
Tayvan ile akademik iş birliğinde stratejik adım Tayvanlı akademisyen Prof. Dr. Chi-Chang Chang’ın üniversitemizi ziyaretiyle, nörobilim ve karar verme bilimleri başta olmak üzere birçok alanda ortak projelerin önünü açan MoU imzalandı, Türkiye-Tayvan akademik iş birliği güçlend
İletişim Başkanı Duran: Dijital platformlara yönelik düzenlemeler dünya genelinde yaygınlaşıyor İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medyaya ilişkin yaş doğrulama, ebeveyn onayı ve içerik denetimi gibi uygulamaların birçok ülkede hayata geçirildiğini belirtti.