Manisa’nın altyapısı için 2 milyar TL’lik dev yatırım

Manisa’nın altyapısı için 2 milyar TL’lik dev yatırım


Ekonomi 29.04.2025 12:58:51 0
Manisa’nın altyapısı için 2 milyar TL’lik dev yatırım

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından olacak dev altyapı projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

MANİSA (İGFA) - Manisa’nın en fazla nüfusa sahip mahallesi olan Yunusemre İlçesi’ne bağlı Muradiye Mahallesi’nde yapılacak altyapı yatırımı için büyük adım atıldı. 2 milyar TL’lik Dünya Bankası kredisi ile hayata geçirilecek yatırım kapsamında, ilk olarak 65 kilometre içme suyu, 65 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre de yağmur suyu hattı için ihaleye çıkıldı. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Muradiyeli hemşehrilerimizin yaşadığı mağduriyeti gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yıllardır ihmal edilen, adeta unutulan Muradiye, artık hak ettiği yatırımlarla anılan bir mahalle olacak. Çok istediğim bir projeydi. Bugün ihalesine çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Manisa için çalışmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Dünya Bankası kredisi ile Yunusemre Muradiye Mahallesi’nde yapılacak altyapı dönüşümü için ihale, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü binasında düzenlendi. 13 firmanın teklif verdiği ihale, şeffaflık açısından canlı olarak yayınlandı. Muradiye’nin altyapısının tamamen yenileneceği proje kapsamında; 65 kilometre içme suyu, 65 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre de yağmur suyu hattı döşenecek. Önümüzdeki aylarda proje içerisinde yer alan atık su arıtma tesisi, içme suyu deposu ve Kırkağaç Gelenbe Mahallesi altyapı çalışması için de ayrı ayrı ihaleye çıkılacak.

İhalede alınan teklifler, ön değerlendirmenin ardından onay için Dünya Bankası’na gönderilecek. Dünya Bankası’nın kararı ile ihale sonuçlarının kesinleşmesinin ardından en kısa sürede ilk kazma vurulacak.

“Bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Muradiye’de, 6 bin kişilik nüfusa göre yıllar önce yapılan mevcut altyapının, günümüzde gece 57 bin, gündüz ise 100 binlere yaklaşan nüfusa hizmet veremediğini hatırlatarak, “Üst katlara su çıkamaz, altyapı bu yoğunluğu kaldıramaz haldeydi. Biz bunu görmezden gelemezdik. Göreve geldiğimiz ilk gün proje için kolları sıvadık. Bugün de yapım ihalesine çıktık. Söz verdiğimiz gibi attığımız her adımı hemşehrilerimiz ile paylaşacağız. Bu kapsamda, ihalemizi de canlı olarak yayınladık. İhalemizin hayırlısı ile sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Muradiyelilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu benim çok istediğim, çok arzuladığım bir projeydi. Bugün ihalesine çıkmanın, Muradiyelilerin uzun süredir dile getirdiği sorunları çözmek için seçim döneminde verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Muradiye’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

Isparta’da Asayiş Ve Trafik Uygulaması: 20 Sürücüye Ceza Isparta’da dün 21.00 - 23.30 saatleri arasında gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamasında 20 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.
Isparta Belediyesi Fidan Dağıtımına Devam Ediyor Isparta Belediyesi, son iki yıl içerisinde olduğu gibi 2025 yılında da vatandaşlara ücretsiz meyve fidanı dağıtımı yapmaya devam ediyor.
Isparta'da İşçi Alımı İçin Kura Çekimi Sürüyor Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde görevlendirilmek üzere gerçekleştirilen geçici ve daimi işçi alımı için noter huzurunda kura çekimi devam ediyor.
Antalya'da rüşvet skandalı! Orman muhafaza memurları suçüstü yakalandı! Antalya’da Orman Arazisi Üzerinden Büyük Rüşvet Skandalı: İki Memur Suçüstü Yakalandı
Sadece Isparta’nın değil, tüm Türkiye’nin takdirini kazanmış deneyimli bir devlet adamı Sadece Isparta’nın değil, tüm Türkiye’nin takdirini kazanmış deneyimli bir devlet adamı