Mardin Midyat’ta fesleğen ve reyhan dağıtıldı

Mardin Midyat’ta fesleğen ve reyhan dağıtıldı


Yaşam 10.07.2025 15:51:23 0
Mardin Midyat’ta fesleğen ve reyhan dağıtıldı

Mardin’in Midyat ilçesinde, Midyat Belediyesi tarafından vatandaşlara yüzlerce fesleğen ve reyhan fidesi dağıtıldı.

MARDİN (İGFA) - Midyat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, ilçe merkezinde bulunan Tarihi Gümüşçüler Çarşısı ile Recep Tayyip Erdoğan Parkı önünde stantlar kuruldu.

Vatandaşlara çevre bilinci kazandırmak ve yeşil alan duyarlılığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yüzlerce fesleğen ve reyhan bitkisi ücretsiz olarak dağıtıldı.

Fesleğen ve reyhan fideleri, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz ve belediye ekipleri tarafından tek tek vatandaşlara verildi. Dağıtım sırasında vatandaşlarla sohbet eden Cengiz, bu tür etkinliklerle hem çevreye duyarlılığı artırmak hem de doğayla iç içe bir yaşam kültürünü teşvik etmek istediklerini belirtti.

Vatandaşlar ise bu anlamlı etkinlikten dolayı belediyeye teşekkür ederek, fesleğen ve reyhan fidelerini evlerinde ya da bahçelerinde yetiştireceklerini ifade etti.

Midyat Belediyesi yetkilileri, benzer çevre ve farkındalık projelerinin yıl boyunca süreceğini bildirdi.

Antalya açıklarında 2 bin yıllık gemi batığı: Yüzlerce tarihi seramik gün yüzüne çıkarıldı Geç Helenistik ve Erken Roma dönemine ait, 45 metre derinlikte keşfedilen yüzlerce seramik arkeologları heyecanlandırdı.
Isparta'ya 7 katlı yeni otopark geliyor Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki otopark sorununu çözmek için harekete geçti
Gölcük tabiat parkı’nda aile kampı düzenlendi 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Gölcük Tabiat Parkı’nda düzenlenen Aile Kampı, doğayla iç içe bir ortamda aileleri bir araya getirdi. Vali Abdullah Erin’in açılışını yaptığı etkinlikte, sevgi, paylaşım ve birliktelik ön pla
Muhittin Böcek’in yerine Büşra Özdemir geldi! Antalya’da birçok ilk yaşandı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz’da tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında boşalan başkanlık makamına CHP Grup Başkanvekili ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Büşra Özde
Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi Huawei, üst üste 4. kez Dosya ve Nesne Depolama Platformları kategorisinde 2025 Gartner Peer Insights müşterilerinin tercihi seçildi