MEB'den Okul Ders Saatleri İçin Yeni Genelge

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelindeki 81 il valiliğine, okullardaki ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda bir genelge gönderdi.

17.10.2024 18:47:00 0
MEB

Genelgede, il bazında ders saati başlangıç saatlerinin belirlenmesinin valiliklerin yetkisi dâhilinde olduğu hatırlatıldı.

Özellikle gün doğumu ve gün batımı ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. MEB, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesini ve öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istedi.

Ayrıca, mevcut ileri saat uygulamasının devam edeceği ve ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği belirtildi. Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki ilgili hükümlere de atıfta bulunuldu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği ifade edilerek, il bazında ders saatlerinin planlaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği tekrarlandı.