Merkez Bankası'ndan 'zorunlu' ayar!

Merkez Bankası'ndan 'zorunlu' ayar!


Ekonomi 4.02.2025 08:50:01 0
Merkez Bankası

Merkez Bankası zorunlu karşılıklar hakkında değişiklik yaptı. Yurtdışı repo, kredi ve katılım fonu zorunlu karşılık oranı yüzde 8'den yüzde 12'ye çıkarıldı.

ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası, Makroihtiyati Çerçeveye yönelik basın duyurusu yaptı. Bankadan yapılan duyuruda, Merkez Bankası'nın parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi amacıyla zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Bu doğrultuda, bankaların 1 yıla kadar vadeli Türk Lirası cinsi yükümlülüklerinden; yurt dışı repo işlemlerinden sağlanan fonlar, yurt dışından kullanılan krediler ve yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu için zorunlu karşılık oranı yüzde 8’den yüzde 12’ye yükseltilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ ise bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ISPARTA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ Katar’da meydana gelen askeri helikopter kazasında şehit olan Hv. Svm. Binbaşı Sinan Taştekin’in Ispartalı olduğu öğrenildi; acı haber kentte büyük üzüntüye neden oldu.
ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Antalya’da bayram tedbirleri zirvede Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Antalya’da güvenlik ve trafik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 23 Mart’a kadar sürecek uygulamalarda binlerce personel görev yapacak.
Mehmet Ali Alkan- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve AESOB Başkan Adayı Mehmet Ali Alkan- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve AESOB Başkan Adayı
Türel’den Böcek’e: “Geçmişinle Çelişiyorsun” Menderes Türel, Muhittin Böcek’in geçmiş açıklamaları ile mahkeme ifadeleri arasında çelişki olduğunu savunarak, “Açıklanamaz servet yalanla gizlenemez” dedi.