Mersin’de çocuklara sıfır atıkla afet bilinci kazandırıldı

Mersin’de çocuklara sıfır atıkla afet bilinci kazandırıldı


Yaşam 31.08.2025 12:26:35 0
Mersin’de çocuklara sıfır atıkla afet bilinci kazandırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve afet bilincini bir araya getiren örnek bir farkındalık çalışmasına daha imza attı.

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Afet İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde çevre ve afet bilincini buluşturan önemli bir farkındalık çalışmasına daha imza atıldı. “Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz” projesi kapsamında, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi atölyelerinde plastik şişe kapakları geri dönüştürülerek acil durum düdükleri üretildi. Üretilen düdükler, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni ziyaret eden çocuklara hediye ediliyor. Böylece hem sıfır atık bilinci kazandırılıyor hem de afetlere hazırlık konusunda farkındalık yaratılıyor.

Bu kapsamında ilk olarak Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan gelen çocuklar, merkezdeki düzenekleri inceleyerek afetlere karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi aldı. Çocuklara, deprem anında uygulanacak ‘çök-kapan-tutun’ gibi temel hayati önlemler de uygulamalı olarak gösterildi. Akıllı Atık Otomatı hakkında da bilgi alan katılımcılara acil durum düdükleri hediye edildi.

Programda ayrıca Minik Mucitler Atölyesi’ne katılan minikler için de özel etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, yaşlarına uygun atölye çalışmalarıyla hem keyifli vakit geçirdi hem de afetlere karşı bilinçlendirildi. Erken yaşta çevre ve afet bilinciyle yetiştirilen çocuklara etkinlik sonunda acil durum düdüklerinden hediye edildi.

DR. ALTUN: “SIFIR ATIK FARKINDALIĞI İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM MÜCADELEYİ VERİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Şefi olarak görev yapan Dr. Zeki Altun, Avrupa Birliği Hibe Programı kapsamında Remedies konsorsiyumu çerçevesinde hibe alınan “Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz” projesi kapsamında bir geri dönüşüm serüveni oluşturduklarını ve proje tamamlanmasına rağmen çıktılarının devam ettiğini kaydetti.

Dr. Altun, “Atık olarak adlandırılan plastik su şişe kapakları geri dönüştürüldükten sonra bir hammadde niteliği kazanıyor ve bazı objelere dönüştürülüyor. Bu objeler; sukulent bitkileri için saksı, çocuklarımıza dağıtabilmek için anahtarlık ve son olarak da şu anki projemizde üretmiş olduğumuz acil durum ve afet düdüğü. Elde edilen bu objeler, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezimizi ziyaret eden öğrencilerimiz ve diğer etkinliklerimize katılan vatandaşlarımıza hediye ediliyor. Projemiz bitmiş olsa da vatandaşlarımızda sıfır atık farkındalığının devam ettirilmesi için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ali Çetin: “Tarımın gücü sahadaki esnafımızdır” AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aksu ilçesinde tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek esnafın talep ve beklentilerini yerinde dinledi.
Genel sekreter değil, yardımcıları değişti: Isparta il özel idaresi’nde dikkat çeken atamalar Uzun süredir genel sekreter ataması beklenen Isparta İl Özel İdaresi’nde beklenti yine karşılık bulmadı. Genel sekreterlik makamı yerinde kalırken, kurumda değişim bu kez yalnızca genel sekreter yardımcıları ve şube müdürleri düze
ITSO, TÜM PAYDAŞLARI AYNI MASADA BULUŞTURDU İNŞAAT SEKTÖRÜNDE CAM BALKON UYGULAMALARI NETLEŞTİ
Burdur Valisi Bilgihan’dan gazi ailelerine ziyaret Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri programı kapsamında kentte yaşayan kahraman gazilerle bir araya geldi. Programın devamında Çocuk Evi’ni ziyaret eden Vali Bilgihan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burdur'da yolcu taşımacılığına denetim! 273 araç denetlendi Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, şehirler arası yolcu taşımacılığında kural ihlallerini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla 16–18 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde denetim yaptı.