Meteoroloji haritayı paylaştı! 53 yıldır böylesi görülmedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) sıcaklık analizi raporuna göre; 2024 yılı eylül ayı ortalama sıcaklığı, 20,9 derece olan 1991-2020 normallerinin üzerinde 22,2 dereceye olarak gerçekleşti.


Gündem 18.10.2024 20:15:00 0
Meteoroloji haritayı paylaştı! 53 yıldır böylesi görülmedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılı eylül ayı sıcaklık analizi raporunu yayımladı.

Buna göre; 2024 yılı eylül ayında ortalama sıcaklıklar Ege ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin hemen hemen tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşirken; yurdun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

1991-2020 normalleri eylül ayı ortalama sıcaklığı 20,9 derece olurken, 2024 eylül ayı ortalama sıcaklığı 22,2 derece ile normalin 1,3 derece üzerinde gerçekleşti. Eylül, son 53 yılın en sıcak 7'nci eylül ayı olarak kayıtlara geçti.

 

Eylül ayında en düşük sıcaklık eksi 1,2 derece ile Kars'ın Sarıkamış ilçesi, en yüksek sıcaklık ise 44,3 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde tespit edildi.


Chp genel başkanı Özgür Özel Alanya belediyesini ziyaret etti Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye anı defterini imzalayan Genel Başkan Özel, "Emanete en iyi şekilde bakacağınıza yürekten inanıyor, hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Vali Bilgihan muhtarlarla bir araya geldi Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.
“Belediye ile vatandaşlar arasındaki en önemli köprü muhtarlardır” Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi beraberinde merkez ve merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Isparta Valisi Abdullah ERİN’in 19 ekim muhtarlar günü mesajı Isparta Valisi Abdullah Erin: "Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatımız ilk olarak Osmanlı döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve 19 Ekim 2015 tarihinden itibaren “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmiştir.
Bakanlık hileli ürün satan firmaları açıkladı! Tost peyniri, sucuk,yağ... İçine neler katmışlar neler! Tarım ve Orman Bakanlığının, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi güncellendi. 17 Ekim tarihli liste uzayıp gidiyor... Listede sucuktan, baharata, kahvaltılık ürünlere kadar pek çok hileli gıda