Gündem

Gündem Haberleri

MGK, Beştepe'de toplanıyor

MGK, Beştepe'de toplanıyor


Gündem 30.07.2025 12:18:14 0
MGK, Beştepe

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanan Milli Güvenlik Kurulu, terörsüz Türkiye sürecini, orman yangınlarını, Suriye’deki gelişmeleri, Gazze ateşkesini ve Ukrayna-Rusya barış müzakerelerini ele alacak.

ANKARA (İGFA) - Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu yıl dördüncü kez Beştepe’de toplandı.

Cumhurbaşkanlığı programına göre saat 15.00'teki toplantının öncelikli gündemi, “terörsüz Türkiye” süreci olacak.

PKK’nın 11 Temmuz’da başlattığı silah bırakma süreci, sahadaki askeri ve istihbari verilerle değerlendirilecek.

Örgütün Suriye ve Avrupa yapılanmalarından kaynaklanabilecek riskler ile MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın siyasi parti temaslarının yansımaları da masada yer alması bekleniyor.

Ayrıca Türkiye’deki orman yangınları, müdahale kapasitesi, alınan önlemler ve sabotaj ihtimali güvenlik perspektifinden ele alınacak.

MGK'nın gündeminde küresel diplomasi ve barış görüşmeleri de yer alacak.

Haksız yere görevden alınan müdürümüzü geri istiyoruz Isparta’da Tuvaletlere Kamera Yerleştirilmesi Tartışması: Veliler Müdürün Göreve İadesini İstedi
Tefenni’de Gençler Dualarla Asker ocağına uğurlandı Burdur’un Tefenni ilçesinde askerlik görevini yapacak gençler, Çarşı Camisi önünde düzenlenen geleneksel törenle dualar eşliğinde uğurlandı; vatandaşlar asker adaylarına harçlık verip hayır duasında bulundu.
Serik’te kayalıklarda mahsur kalan keçi ve kuzu kurtarıldı Kayalıklarda mahsur kalan keçi ve kuzu, itfaiyenin 60 metrelik zorlu operasyonuyla sağ salim kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Gölhisar’da fuhuş operasyonu: 7 kadın kurtarıldı, 2 kişi tutuklandı Burdur’un Gölhisar ilçesinde bir otele yönelik düzenlenen fuhuş operasyonunda fuhşa zorlandıkları belirlenen 7 kadın kurtarılırken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Başkan Çelik’ten deprem gerçeği vurgusu: Önlem hayat kurtarır ITSO Başkanı Metin Çelik, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı mesajda hem hayatını kaybedenleri andı hem de yapı güvenliği ve bilinçli önlemlerin hayati önemine dikkat çekti.