Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı

Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.


Gündem 12.12.2025 20:50:00 0
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı

Isparta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, meslek mensuplarının güncel gelişmelere uyum sağlaması amacıyla düzenlediği eğitim programlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, 11 Aralık’ta Sahte Belge (Fatura) Kullanımı ve Yeni Nesil Dijital Denetim (Kurgan) Uygulaması konulu kapsamlı bir seminer gerçekleştirildi.

Isparta Meydan AVM ITKM Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere; Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, Gelir Yönetimi ve Denetim Müdürü Erol Kantar, Kaymakkapı Vergi Dairesi Müdürü Bülent Dirikolu, Gülkent Vergi Dairesi Müdürü Kenan Cücen ile esnaf odaları başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Programda, Antalya VDK Başkanı Emre Gök ve Antalya VDK Başkan Yardımcısı Çağrı Türkyılmaz tarafından yapılan sunumlar, meslek mensuplarına sahte belge riskleri, dijital denetim süreçleri ve Kurgan sistemi hakkında önemli bilgiler sağladı.

Isparta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Aslan, seminerin açılışında yaptığı konuşmada mesleki dayanışmanın ve bilgi güncelliğinin önemine dikkat çekti. Aslan, “Meslektaşlarımızın çağın gerekliliklerine uygun şekilde donanım kazanması önceliğimizdir. Eğitim çalışmalarımız aralıksız sürecek” dedi.

Seminer, soru–cevap bölümüyle tamamlanırken katılımcılar, programın mesleki gelişim açısından oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

MEB’den eğitimde yeni dijital adım: Okul Dışı Öğrenme Platformu geliyor Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ders içeriklerine uygun müze, kütüphane ve bilim merkezlerine tek tıkla ulaşabileceği “Okul Dışı Öğrenme” dijital platformunu hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Ali Çetin: “Tarımın gücü sahadaki esnafımızdır” AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aksu ilçesinde tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek esnafın talep ve beklentilerini yerinde dinledi.
Genel sekreter değil, yardımcıları değişti: Isparta il özel idaresi’nde dikkat çeken atamalar Uzun süredir genel sekreter ataması beklenen Isparta İl Özel İdaresi’nde beklenti yine karşılık bulmadı. Genel sekreterlik makamı yerinde kalırken, kurumda değişim bu kez yalnızca genel sekreter yardımcıları ve şube müdürleri düze
ITSO, TÜM PAYDAŞLARI AYNI MASADA BULUŞTURDU İNŞAAT SEKTÖRÜNDE CAM BALKON UYGULAMALARI NETLEŞTİ
Burdur Valisi Bilgihan’dan gazi ailelerine ziyaret Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri programı kapsamında kentte yaşayan kahraman gazilerle bir araya geldi. Programın devamında Çocuk Evi’ni ziyaret eden Vali Bilgihan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.