Omega-3 Depresyonu Engelliyor, Hafızayı Güçlendiriyor

Omega-3 Depresyonu Engelliyor, Hafızayı Güçlendiriyor


Sağlık 4.04.2025 14:18:00 0
Omega-3 Depresyonu Engelliyor, Hafızayı Güçlendiriyor

Her yaş grubunun kullanabileceği Omega-3 içerikli besin takviyesi, yüzyılın iki önemli rahatsızlığı; kalp hastalıkları ile depresyona karşı etkisi ile dikkat çekiyor. Beyin ve sinir sistemi dostu Omega-3 barındıran balık yağlarının depresyon ve anksiyete riskini azalttığını söyleyen Diyetisyen Nur Kişioğlu önemli bilgiler verdi.

 

Dyt. Nur Kişioğlu Omega-3 yağ asitlerinin, vücut için temel olan ancak üretilemeyen çoklu doymamış yağ asitleri olduğunu belirterek, gıda takviyesi olarak alınması gerektiğini söyledi.

 

Omega-3'ün kalp ve damar sağlığına önemli katkıları bulunduğunu belirten Kişioğlu, trigliserid seviyelerini düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye ve damar esnekliğini artırmaya yardımcı olduğunu belirterek: "Omega-3’ün beyin ve sinir sistemi üzerinde son derece olumlu faydaları vardır. Hafızayı ve bilişsel fonksiyonları destekler, depresyon ve anksiyete riskini azaltabilir" dedi.

 

Eklem İltihabını Hafifletir

Omega-3'ün eklem iltihapları ile mücadelede de önemli rol oynadığını söyleyen AKSUVİTALuzmanlarından Dyt. Nur Kişioğlu şu bilgileri verdi: “Omega 3; romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıklarda semptomları hafifletebilir, eklem iltihaplarına karşı vücudu güçlendirir.”

 

Nelere Dikkat Edilmeli

Omega-3 takviyesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlara işaret eden Kişioğlu, ürünlerin trigliserid formda olmasını tavsiye etti. Kişioğlu: "Yüksek EPA/DHA oranına sahip olmalıdır. Ağır metal analizleri yapılmış olmalıdır. Ham maddesi veya ürün IFOS sertifikalı olabilir. Tüketim kolaylığı sağlamak adına softjel formda tercih edilebilir. Helal sertifikalı sığır jelatini kullanılmalıdır." dedi.

Ali İhsan Yavuz Antalya’da teşkilatla buluştu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Antalya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Başkan Başdeğirmen: “Isparta’da su sorununu kalıcı olarak çözüyoruz” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdğeirmen, belediye bünyesindeki İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeline yönelik düzenlediği yemek programında ken
Karamusa suyu tartışmalarına Özboyacı’dan yanıt AK Parti Burdur İl Başkanı Özboyacı: “Karamusa Suyu Üzerinden Yanlış Algı Oluşturuluyor”
Serik’te mezbaha yanındaki dere ıslah edildi: Bölge artık güvenli Serik’te yıllardır tarım arazileri ve yerleşim alanları için risk oluşturan mezbaha yanındaki dere, DSİ ekiplerinin yaz boyunca yürüttüğü ıslah ve temizlik çalışmalarıyla güvenli hale getirildi.
Serik’te sağanak felaketi: Çınaraltı meydanı sular altında kaldı Serik’te etkili olan sağanak yağış, tıkanan logarlar nedeniyle Çınaraltı Meydanı’nı sular altında bıraktı. Çok sayıda iş yerinin zarar gördüğü su baskınının ardından esnaf altyapı eksikliğine tepki gösterdi.