Ordu Korgan Barajı’nda sona yaklaşıldı

Ordu Korgan Barajı’nda sona yaklaşıldı


Yaşam 28.07.2025 14:43:08 0
Ordu Korgan Barajı’nda sona yaklaşıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmaların yüzde 99 bitirildiği Korgan Barajında incelemelerde bulundu.

ORDU (İGFA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ’nin finansmanı ile inşa edilen ve 300 milyon liraya mal olacak Korgan Barajı, 1 milyon 800 bin metreküp su tutma kapasitesi ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

BAŞKAN GÜLER: “KORGAN BARAJI, İÇME SUYU HARİCİNDE ORMAN YANGINLARI İÇİN DE ÖNEMLİ BİR İSTASYON GÖREVİ YAPACAK”

Ordu’da gölet ve baraj çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizen Başkan Güler, yapılan baraj ve göletlerle kuraklık tehlikesine karşı önlem aldıklarını söyledi.

Korgan Barajı’nda sürdürülen çalışmaların artık sona geldiğini belirten Başkan Güler, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Ordu’da gurur duyduğumuz barajlardan bir tanesi de Korgan Barajı’dır. Korgan Barajı hem Korgan ilçe merkezimizin hem de çevre mahallelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Korgan Barajı zeminden 41 metre yüksekliği ve 1 milyon 800 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip. Bu barajımızda tuttuğumuz su ile Korgan ilçemizin 70 yıllık su ihtiyacını karşılamış olacağız. Bu baraj sadece içme suyu ihtiyacı için değil, muhtemel yangınlara karşı bu çevrede tedbir amaçlı su ihtiyacının karşılanması noktasında bir istasyon görevini yerine getirmiş olacak. Şu an bu barajın yüzde 99’u bitti. Geriye kalan bölümlerin tamamlanması kısa süre içinde tamamlanarak hizmete alınacak. Biz bu çalışmaları hem doğamızı hem insanımızı düşünerek yapıyoruz” dedi.

Öte yandan Korgan Barajında yakın zamanda su tutumuna başlanacak.

Antalya turizmi bayrama hazır: Rezervasyonlar doluyor Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi turizm hareketliliği başladı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Erken rezervasyonlar geçen yılın üzerinde seyrediyor,
“Isparta’da beş kala iftar ve kadın programına katılım” Bakan Işıkhan, gençlerle sürücülere iftarlık dağıttı, ardından güçlü kadınlar için düzenlenen programda mesajlar verdi.
Kaş’ta eski otogar alanındaki çalışmalar akademisyenler tarafından incelendi İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenciler, Antalya’nın Kaş ilçesinde eski otogar alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
ŞEHRİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ Fikir Isparta Topluluğu tarafından organize edilen ilçe iftar programları devam ediyor. Program kapsamında gerçekleştirilen ilçe iftar buluşmalarının üçüncüsü Senirkent’te yapıldı.
Antal Aksu Isparta Aksu ile kardeş oldu Isparta Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman ve meclis üyeleri, Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı ziyaret ederek iki isim kardeşi ilçe arasında iş birliği ve dayanışma mesajı verdi.