Özçelik’in çabaları meyve verdi: Burdur’a tıp fakültesi müjdesi!

AK Parti 22., 23., 24., 26. ve 27. Dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in uzun yıllar süren çabaları meyvesini verdi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne (MAKÜ) Tıp Fakültesi kurulması kararı resmen alındı. Böylece Burdur, akad


Sağlık 1.07.2025 22:12:00 0
Özçelik’in çabaları meyve verdi: Burdur’a tıp fakültesi müjdesi!

AK Parti 22., 23., 24., 26. ve 27. Dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in uzun yıllar süren çabaları meyvesini verdi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne (MAKÜ) Tıp Fakültesi kurulması kararı resmen alındı. Böylece Burdur, akademik ve sağlık altyapısında önemli bir adım atmış oldu.

Bayram Özçelik, 2006 yılında üniversitenin kuruluş sürecinden itibaren Tıp Fakültesi hedefini kararlılıkla gündemde tutarak her dönemde girişimlerde bulunduğunu belirtti. Yeni şehir hastanesinin 475 yatak kapasiteli olarak inşa edilmesiyle bu hedefe adım adım yaklaşıldığını ifade eden Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, YÖK Başkanları, milletvekilleri, valiler, rektörler ve STK’ların desteğine özel teşekkürlerini iletti.

Özçelik, 2022 yılında MAKÜ Senatosunun aldığı karar doğrultusunda, başta Cumhurbaşkanı ve YÖK Başkanı ile görüşmelerin hız kazandığını, sağlık alanında fakülte ve yüksekokulların kurulmasıyla sürecin güçlendiğini vurguladı.

STK'ların katkılarının da altını çizen Özçelik, özel sektör desteğiyle yapılacak fakülte binası projelerinin de bu süreçte büyük rol oynadığını ifade etti. Tüm Burdur halkına ve üniversite camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Bu sadece bir fakülte değil, Burdur’un vizyonudur,” dedi.

 

AK Parti 22.,23.,24.,26. ve 27. Dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Tıp Fakültesi Burdur'umuza Hayırlı olsun

Türkiye’nin yaşlı nüfusu artıyor: Oran %11,1’e ulaştı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 65 yaş ve üzerindeki nüfus 2020’de 7 milyon 953 bin 555 iken, 2025’te 9 milyon 583 bin 59’a yükseldi.
Antalya büyükşehir belediyesi’nde idari deprem! Meclis gündemine gelen düzenlemeyle 4 birim kapatılıyor, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Zabıta’ya bağlanıyor. İdari yapıda köklü değişiklik meclis kararına kaldı.
Belde’den köye dönen 4 yerleşime doğalgaz müjdesi AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Büğdüz, Bağsaray, Mamak ve Kozağaç köylerinde doğalgaz şebeke çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını açıkladı.
ITSO’dan vergi rekortmeni işletmeye tebrik ziyareti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik, 2024 yılı Gelir Vergisi sıralamasında Isparta genelinde ilk 10’a giren Uğur Pide işletme sahibi Ümit Siyah’ı ziyaret ederek başarılarından dolayı tebrik etti.
Süper Lig’de 26. hafta heyecanı başlıyor Trendyol Süper Lig’de 26. hafta yarın oynanacak iki karşılaşmayla başlayacak.