Pes peşe depremlerle ilgili açıklama

Ege Denizi'nde dünden bu yana büyüklüğü 3,5 ve 4,4 arasında değişen çok sayıda sarsıntı meydana geldi. Son olarak ise yine Ege Denizi'nde 4,7 ve 4,8 büyüklüğünde depremler yaşandı. Sarsıntıların ardından ünlü deprem bilimci Naci G


Gündem 3.02.2025 08:23:00 0
Pes peşe depremlerle ilgili açıklama

Ege Denizi’nde dünden bu yana art arda depremler meydana geliyor.

Bölgede büyüklüğü 3,5 ve 4,4 arasında değişen birçok sarsıntı yaşandı.

Ege Denizi'nde yaşanan sarsıntıların ardından Adana’nın Saimbeyli ilçesinde de sabah saatlerinde deprem meydana geldi.

 

PEŞ PEŞE SARSINTILAR MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 05.28’de kaydedilen sarsıntının büyüklüğü 3,9 olarak ölçüldü.

Yaşanan sarsıntılar sonrası herhangi bir olumsuzluk gerçekleşmedi.

Ancak bu kez de gece saat 05:28 sularında Ankara Peypazarı'nda 2,5 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

EGE DENİZİ'NDE 4,7 ŞİDDETİNDE DEPREM

Öte yandan AFAD'ın verilerine göre Ege Denizi'nde Muğla-Bodrum açıklarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem Türkiye saati ile 10.22'de Muğla'nın Bodrum ilçesinin 171 kilometre açığında Aniye Adası (İOS) çevresinde gerçekleşti.

Deprem yüzeye 6.64 kilometre mesafede tespit edildi.

4,8'LİK BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ.

Son olarak ise Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem daha gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.55'te merkez üssü Ege Denizi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 5,79 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sarsıntıların ardından ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, neden bu kadar sık deprem yaşandığına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür, Santorini Adası’nın kuzeydoğusunda meydana gelen 4 büyüklüğündeki çok sayıda depremin, Helen-Kıbrıs Yayı’ndaki dalma-batma süreciyle bağlantılı olduğunu açıkladı.

"Arkadaşlar, bu aralar Santroni Adası NE’sunda çok sayıda depremler (4 boyutunda) oluyor. Helen-Kıbrıs Yayı Dalma-Batma zonunda Afrika levhasının Anadolu levhasının altına dalıp tüketilmesiyle üstteki levhanın Ege kısmı devamlı geriliyor. Bu da depremlere neden oluyor."

"EGE KIYILARIMIZDA SÖZ KONUSU YERE YAKIN VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUN"

Prof. Dr. Naci Görür'den Ege'de meydana gelen depremlere ilişkin bir uyarı daha geldi.

Görür, "Arkadaşlar Yunanistan’ın Ege Denizindeki Santorini Adasının kuzey doğusunda dünden beri gittikçe sıklaşan depremlerden bahsetmiştim. Bugün de gittikçe artması üzerine Ege kıyılarımızda söz konusu yere yakın vatandaşlarımızın dikkatli olmasını öneriyorum. Sevgiyle"ifadelerini kullandı.

Antalya’da sert rüzgârlar Antalya'da etkili olan yoğun sis ve kuvvetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer sıfıra düşerken, hızı saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle vatandaşlar ayakta
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay, TİMBİR Yönetim Kurulu Toplantısının onur konuğu oldu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Şanlıurfa’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay onur konuğu olarak katıldı.
COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.