Radyolar zor bir dönemden geçiyor, RATEM harekete geçti

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada radyoların yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerken, sektör için kapsamlı bir dijital dönüşüm projesini hayata g


Gündem 13.02.2026 18:07:00 0
Radyolar zor bir dönemden geçiyor, RATEM harekete geçti

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada radyoların yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerken, sektör için kapsamlı bir dijital dönüşüm projesini hayata geçirdiğini duyurdu.

RATEM Başkanı Vedat Gündoğan, yerel, bölgesel ve ulusal radyoların artan maliyetler, telif yükümlülükleri ve reklam gelirlerinin küresel dijital platformlara kayması nedeniyle ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Gündoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Radyo; sesin hafızası, toplumun vicdanı ve bilginin en hızlı yoludur.
Ancak bugün radyolarımız özellikle telif ücretleri ve artan işletme maliyetleri nedeniyle zor bir dönemden geçmektedir. Reklam pastasının büyük ölçüde dijital platformlara yönelmesi, yayınlarımızın  sürdürülebilirliğini güçleştirmektedir.”
Bu durumun yalnızca sektörel bir mesele olmadığını vurgulayan Gündoğan, güçlü ve bağımsız bir medya yapısının ülkenin iletişim güvenliği açısından stratejik önem taşıdığını ifade etti.

RATEM’den radyolara kapsamlı dijital destek

RATEM, yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı çözüm üretmek amacıyla Türkiye genelindeki radyolar için kapsamlı bir dijital dönüşüm projesini başlattı.
Proje kapsamında:
Tüm radyolar için ücretsiz modern ve kurumsal web siteleri
Ücretsiz hosting hizmeti
İnternet yayınları için server desteği
Tüm radyoları tek çatı altında buluşturacak
“Türkiye Radyoları Platformu”
 İhtiyaç duyan radyolara Radyo Otomasyon Program desteği
Bu hizmetlerin tamamı ücretsiz ve RATEM güvencesiyle sunulacak.

“Radyolarımızın dijital geleceğini bugünden inşa ediyoruz”

RATEM Başkanı Gündoğan, projeye ilişkin değerlendirmesinde şu mesajı verdi:
“Radyolarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Bu süreci sadece bir kriz olarak değil, aynı zamanda dönüşüm fırsatı olarak görüyoruz. Radyolarımız artık yalnızca yayın yapan kuruluşlar değil; dijital içerik üreten, yöneten ve gelir modellerini çeşitlendiren medya markalarına dönüşmelidir. RATEM olarak yayıncılarımızın dijital geleceğini bugünden inşa ediyoruz.”

Gündoğan, 13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında büyük özveriyle yayın yapan tüm radyo yayıncılarımızjn ve emekçilerinin gününü kutladı.


 

Karabulut ilçe iftarlarının son durağında teşvikleri gündeme taşıdı İş insanı Yunus Karabulut’un ilçelerde düzenlediği iftar programlarının sonuncusu Atabey’de gerçekleştirildi.
Tarım müdürlüğünden Ramazan’da esnafa keyfe keder 50 Bin tl ceza tepkisi Isparta’da bir iş yerine yapılan denetimde, ürünlerde herhangi bir sorun bulunamamasına rağmen camdaki reklam broşürü gerekçe gösterilerek kesilen 50 bin TL’lik ceza esnafın tepkisini çekti.
Savcı Katırcı’ya HSK incelemesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programına katılarak tutuklu eski başkan Muhittin Böcek için yapılan duaya eşlik ettiği görüntülerle gündeme gelen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Katırcı hakkında Hakimler ve
Duruşmadan Mangala: CHP’li Yöneticilerden Tepki Çeken Görüntüler Muhittin Böcek’in rüşvet ve yolsuzluk davasının ilk duruşmasına destek vermek için Antalya’ya gelen CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ve beraberindeki yöneticiler, duruşma devam ederken adliyeden ayrılıp Konyaaltı’nda mangal keyfi
Antalya’da Kaymakamlık binasında silah sesi Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Kepez Kaymakamlığı binasında silah seslerinin duyulduğu bildirildi. Olayın ardından binada bulunan vatandaşlar ve çalışanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.