Renault, hile yapmaktan mahkum oldu!


Gündem 9.06.2021 08:00:00 0
Renault, hile yapmaktan mahkum oldu!

Fransız otomobil üreticisi Renault, dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yapmaktan suçlu bulundu. Renaultun, 20 milyon Euro kefalet ve 60 milyon Euro teminat vermesine hükmedildi.

Renaulttan yapılan açıklamada, 2017’de başlatılan adli soruşturmada yargının, şirketin dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmettiği belirtildi. Şirketin suç işlemediği, araçlarında kullandığı sistemlerin emisyon testlerinde hile yapmasına olanak vermediği kaydedilen açıklamada, "Tüm Renault araçları, yasalar ve düzenlemelere uygun olarak onaylanmıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, yargı makamlarının Renaultnun 18 milyon eurosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılan 20 milyon Euroluk kefalet ödemesini, tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon Euroluk teminat vermesini kararlaştırdığı aktarıldı.


Keşan'da geri dönüşüm atağı Keşan'da geri dönüşüm atağı
Austın Wıley BCL'de sezonun ‘En İyı̇ Beşı̇’ne seçı̇ldı̇ Austın Wıley BCL'de sezonun ‘En İyı̇ Beşı̇’ne seçı̇ldı̇
Bakan Yerlikaya duyurdu! Sibergöz operasyonu: 500 milyon TL para hareketliliği belirlendi Tatil bölgesinde villa kiralamak isteyenleri hedef alan dolandırıcılara yönelik Sibergöz-35 operasyonlarının gerçekleştiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonda 48 kişinin yakalandığını belirterek detayları da payl
ITB Başkanı Şahin, Eğirdir’li üyelerle bir araya geldi Isparta Ticaret Borsası, bölgenin sorunlarını ve taleplerini dinlemek amacıyla üyeleriyle buluşma programını Eğirdir ilçesinde başladı.
Altın Eller Ödülleri bir ilki gerçekleştiriyor Altın Eller Ödülleri bir ilki gerçekleştiriyor