Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak


Gündem 31.07.2025 08:36:28 0
Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü 31 Temmuz Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Trakya, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Adana'nın kuzey ve doğusu, K. Maraş'ın batısı, Hatay kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Tekirdağ'ın batı kesimleri ile Edirne çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, kuzey kesimlerde biraz azalacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Ülkemizin güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların akşam saatlerinde Tekirdağ'ın batı kesimleri ile Edirne çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

"Adım Adım Kocaeli" Gölcük’teydi "Adım Adım Kocaeli" Gölcük’teydi
Yüksek Askeri Şura 5 Ağustos’ta toplanacak Yüksek Askeri Şura 5 Ağustos’ta toplanacak
Devlet Tecrübesiyle Öne Çıkıyor: Kemal Çelik Terörsüz Türkiye Komisyonu'nda" Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Terörsüz Türkiye Komisyonu, önemli isimlerin katılımıyla çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor. Komisyonun çalışma esasları, yapılacak ilk toplantıda netleşecek. Aynı toplantıda, komisyonun
Konya’da gurur günü: YKS ve LGS şampiyonları ödüllendirildi Konya’da gurur günü: YKS ve LGS şampiyonları ödüllendirildi
Bursa’da istihdama güçlü destek Bursa’da istihdama güçlü destek